Снимка: архив Булфото
fallback

Зам.-председателката на Европейския парламент Улрике Луначек призова европейските лидери да изберат Кристалина Георгиева за еврокомисар по въпросите на външната политика на мястото на Катрин Аштън. Това съобщи европейското издание "ИЮактив", цитирано от БТА.

Луначек беше лидер на австрийската партия "Зелени-Зелена алтернатива". В интервю за австрийската агенция АПА тя обяви, че според нея Кристалина Георгиева е най-подходяща за поста.

Oще по темата
Луначек изтъкна, че българката е изиграла изключителна роля като комисар, отговарящ за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и действията при кризи.

Зам.-председателката на Европейския парламент разкритикува Катрин Аштън и обяви, че тя не е познавала добре проблемите на външната политика.

Изявлението на Луначек идва в деня, в който лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви в парламента, че има информация, че Сергей Станишев ще бъде номиниран за еврокомисар по имиграцията. Той обясни, че знае новината от сигурни източници, но тя беше отречена от БСП и ДПС.

Номинацията на българския еврокомисар може да е причината и за забавянето на оставката на правителството, намекна сутринта пред Нова телевизия зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

*****

преди 9 години

Хора , колежката ми е от "Аспарухово" и е била на метри от "ГОСПОЖАТА" от ЕВРОПАТА.Чакала да и донесат лопата и ботуши за да я снимат..даже кмета на "Владиславово" е отвратен.Снимката е ТЯ-ЗАСМЯНА(но с ботуши и лопата),на фона на трагедията зад нея.НООООО важното е че платиха на хорицата обезщетение като за еврпоейци-300 лева.

23

Че не разбира,

преди 9 години

не разбира! Обаче стоя ли на поста, стоя. Изобщо по Европа политицте са все го?но, гледаш да си далеко от тях и да не ги настъпваш. За разлика от обикновете го?на, тези се и натрапват.

22

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 24Кристалина като е проста, ти къде си, с какво се занимаваш? Директор на водопад?

fallback