Снимка: архив Булфото
fallback

ДПС не може да бъде поставена в положението на застаряваща селска мома, която чака да бъде пожелана. Така лидерът на партията Лютви Местан отговори на въпроса дали е възможно да има коалиция между движението и БСП и в следващия парламент, след като мандатът на правителството на Пламен Орешарски, подкрепено от двете политически сили, няма да изкара мандата си.

Oще по темата

„Кой е казал, че БСП и ДПС са обречени завинаги един за друг, кой е казал, че са скачени, и кой е казал, че не е възможен диалогът с лявото. Ние сме една центристка партия и това е съдбата на центристките партии по света и именно защото сме центристка партия, сме отворени за диалог с партиите от демократичния спектър“, заяви той.

Според Местан обаче вече има надпревара в заклинанията кой по-силно се разграничава от ДПС и кой по-яростно ще изрече заклинанието „Никога с ДПС!“ и това се чува и отляво, и отдясно.

„ДПС обаче не може да бъде поставена в положението на застаряваща селска мома, която чака да бъде пожелана. ДПС знае своята стойност, ДПС знае своята идентичност, ДПС знае от кои ценности не може да отстъпи. Понеже е трета политическа сила, либерална, ДПС носи участта на всички либерални партии те да бъдат подкрепящи партии“, коментира Местан.

Той смята, че след изборите може да е по-актуален не въпросът кой ще пожелае ДПС, а може да се окаже вярна обратната посока – кого ДПС ще реши да подкрепи с оглед интересите на България, на гражданското общество и на базовите ценности на българската демокрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 9 години

Няма , споко, скоро ние Турците ще управляваме Вулгаристан

46

Анонимен

преди 9 години

Не сте обречени само с БСП, сега ще потанцувате малко с герберите- комунистите милиционери. И не ми разправяйте ,че Боцко бил срещу ДПС! Ако беше, щеше да разкатая Доган за Цанков камък и много други безобразия. А той ,докато управляваше, една лоша дума не каза за Доган, че и го нарече най-големия държавник. Мутрата си е мутра- мисли само за далавера и лична изгода, никога за народа и държавата.

45

до: ДПС

преди 9 години

България на съд в Страсбург заради Проект Възродителен Процес , само там могат да кажат ИСТИНАТА

fallback