Ваня Добрева. Снимка: архив Булфото
fallback

Сериозен анализ на изминалата една година от управлението на кабинета и избор на нов състав на Изпълнителното бюро на БСП трябва да има на пленума на левицата утре. Това каза пред БНР депутатът от „Коалиция за България“ и член на Националния съвет на партията Ваня Добрева.

Тя смята, че утре трябва да се направи анализ по всички тези, които разделят партията вътре.

Добрева очаква на първо място да се направи анализ върху изминалата една година от управлението на правителството, защото в БСП има различни гледни точки.

„Едни смятат, че част от лошите резултати, които получихме на изборите, би трябвало да се коментират от гледна точка на политиката на парламента. Другата гледна точка предполага сгрешената политика на кабинета“, обясни Добрева.
Левият депутат очаква утре на пленума да не се спестят нелицеприятните разговори.

„Напротив, всички въпроси, които напират в нас и не са намерили отговор, утре е форумът, на който трябва да ги поставим“, смята Добрева.

Тя заяви, че на пленума трябва да бъде обновен съставът на Изпълнително бюро и тези промените да не са козметични.

„Бюро, което да отразява всички възможни сериозни гледни точки, които може би не се харесват на настоящото ръководство, но тях ги има в партията и тези гласове са силни. Надявам се там да намери място един Костадин Паскалев, един Кирил Добрев, Корнелия Нинова, Атанас Мерджанов", уточни тя.

Според нея извънреден конгрес на партията трябва да се свика и той да се занимае с устава на партията, както и да определи нова норма за избор на Изпълнително бюро.

Въпросът за Сергей Станишев и неговата съдба трябва да се реши на конгрес, категорична е Добрева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Коста

преди 9 години

Убавица, особено след като е обръснала мустака.

1

4ista4a

преди 9 години

МАРШ В ***

fallback