Борислав Гуцанов и Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото
fallback

В събота на Националния съвет на БСП много завеси ще паднат и много неща ще станат по-ясни. Това каза пред БНТ Борислав Гуцанов, депутат от ПГ на Коалиция за България.

Гуцанов очаква още тогава да има промени в Изпълнителното бюро на партията и припомни, че самият той е застанал зад това искане в първата седмица след евроизборите на 25 май.

Въпросът за провеждане на конгрес на партията и за промяната на лидерското място ще се обсъжда в събота. Гуцанов обясни, че овластеният кръг, който взима решенията в партията, е единствено Националният съвет в БСП и тези  въпроси ще бъдат поставени тогава.

„Тогава ще решим – ще има ли конгрес ,или не, кога ще е той и какъв ще бъде дневният му ред“, каза Гуцанов.

По думите му никой еднолично не може да вземе тези решения. "Смятам, че това е ценното в БСП, а не който и да е от Изпълнителното бюро или нейният лидер да излезе и да каже: „Аз казвам това“, каза още Гуцанов.

"Аз съм наясно, че хората искат решенията сега и веднага, но това е разликата в една демократична партия и една лидерска партия – и с доброто и с лошото. Затова нашата партия е на политическата сцена и в общественото пространство близо 130 години. Другите се появяваха през последните 20 години и изчезнаха“, обясни Гуцанов.

Различните движения в БСП ги е имало винаги особено след 90-та година. Това не означава, че тя не е по-малко сплотена, обясни той.

Относно мълчанието на Станишев през последните дни, Гуцанов е убеден, че „Станишев ще си каже каквото има пред Националния съвет в събота“.

„Мисля, че Станишев трябва да говори повече и с бюрото, и с Националния съвет, и с парламентарната група. Но в крайна сметка, това той ще го направи в събота, там е мястото. Не е нормално той да излезе пред медиите и да каже какво мисли. Той ще каже това, когато ние се съберем и вземем решение как действаме оттук нататък“, убеден е Гуцанов.

На въпрос дали е възможно да видим Станишев като еврокомисар, Гуцанов заяви: "Смятам, че Сергей Станишев е човек, който има изключително висок международен авторитет и опит. Бих се радвал, ако България има еврокомисар като Станишев”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 9 години

Цялата държава и населението са впрегнати да осигурят материалното благополучие на един човек.Това дори Живков не си бе помислял ,че е възможно,След Станишев понятия като морал и достойнство са загубили смисъла си.

13

?!?

преди 9 години

Забелязва се кой са най-продажните в тази партия, колкото по-пламенно го защитават, толкова повече са взели и в тоя ред на мисли не се учудвам, че там е медузата Гоцан.

12

Винету

преди 9 години

Бих се радвал Сатанишев да не е българин. Дано на конгреса ви падне завесата за уродливия мафиотски модел, който въведе точно този съсел, когото хвалите.

fallback