Снимка: архив, БТА
fallback

Заседанието на парламента пропадна и днес, макар и по обяд, а не както обичайно ставаше това през последните седмици още в началото, поради липса на кворум.

Така не се състоя и блиц контролът към премиера и заместниците му, който според правилника на парламента се провежда всяка първа сряда на месеца.

Преди да започне поименната проверка, която установи, че в залата не присъстват нужните 121 депутати, за да може парламентът да продължи работата си, управляващи и опозиция се скараха заради промените в Наказателния кодекс, които започнаха да обсъждат на второ четене.

Социалистът Таско Ерменков нападна ГЕРБ, че се опитват да отклонят общественото внимание с обсъждането на закона, в който е предвидено да отпадне давността за престъпления по политически причини по време на комунистическия режим.

„Това, което се прави, е отвличане на вниманието от сериозните въпроси, вадене на скелети. Необходимо е да имаме консенсус. Къде е консенсусът и вашите предложения за консенсусни решения”, обвини той опозицията.

Заместник-председателят на Коалиция за България Александър Паунов продължи с атаките.

„Бойко Борисов - комунист, дете на партията на 21 години. Велчев - комунист, само че изключен“, заяви той.

Поради напредването на времето Десислава Атанасова от ГЕРБ направи предложение блиц контролът да започне след окончателното приемане на текстовете от Наказателния кодекс, което провокира заместник-председателят на парламентарната група на БСП Филип Попов да поиска да бъде направена поименна проверка на присъстващите народни представители в зала и така парламентът прекрати работата си за деня час и половина по-рано.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Смях

преди 9 години

Знаете ли каква е разликата между господ и Бойко Борисов. - Господ не се мисли за Бойко Борисов

19

Енчо

преди 9 години

Не трябва да се позволява на ГЕРБ да управляват. Дано народа го разбере навреме

18

Павел

преди 9 години

Бойко и герберчетата сега сигурно много ги е яд. Един път да идат на работа и им се провали кворума.

fallback