Снимка: архив, БулФото
fallback

Отново коалиция и крехко разбирателство в следващия парламент очаква политологът Иван Начев. Според него нито една от партиите няма да има мнозинство.

По думите му възможностите за коалиции са различни, но такава между БСП и ГЕРБ засега изглежда невъзможна.

„Има голяма вероятност и в следващия парламент ДПС да е незаобиколим фактор“, коментира Иван Начев пред БНР.

Oще по темата
Той смята, че възможните коалиции са отново БСП и ДПС, както и ГЕРБ евентуално с ДПС, „макар че на ГЕРБ никак не им харесва тази идея“.

"Представете си Реформаторският блок, в който има множество интереси, да влезе в коалиция с ГЕРБ. Това означава изключително много непрозрачност и задкулисие. Управлението се нуждае от много прозрачност", подчерта Начев.

Той не очаква разбирателството между политиците, на което станахме свидетели през изтеклата седмица, да продължи.

По думите му това, от което се нуждаем, е консенсус по няколко основни приоритета и те да се следват независимо кой управлява.

Според Иван Начев наблюдаваното при последните три правителства противопоставяне и резки завои във вътрешната и външната политика води до това, че на България не се гледа като на стратегически партньор или на партньор, на когото може да се има доверие, а точно обратното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 9 години

Драги ми Българи. Ако не гласуваме, скоро ДПС ще стане основен фактор в парламента.

46

Запасен

преди 9 години

До Анонимен 48Иначе за спирането на партийните субсидии съм напълно съгласен. Защо тябва да давам насила пари на партия, при условия, че не се чувствам представен от никоя от тях? Не е ли по-добре да ги дам на децата си тия пари, вместо на затлъстели депутати и банкери?

45

Запасен

преди 9 години

До Анонимен 48Никой за такова нещо не може да ни "натисне" както казваш ти. Образованието е изискване, а не дискриминация.ЗАщо например президента трябва да е над 40 г?Това дискриминация ли е? Или пък партиарха трябва да е митрополит и над 42 г?Това дискриминация ли е? Естествено, че не са.Не бива да се бъркат понятия като "изискване" и "дискриминация".Все пак, има и образовани ***, та дори и с висше образование.Някой да ги ограничава тях? За тях ще важат същите правила - 2 към1 или 4 към 1

fallback