Снимка: БТА

Няма никакви основания за безпокойство и паника, коментира Меглена Кунева, член на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок, след консултациите днес при държавния глава. По думите й БНБ стои стабилно на позицията си.

Още по темата

Финансова, банкова, парична или ликвидна криза няма, има много дълбока криза в доверието на обществото. Това каза говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев след консултациите днес при държавния глава.

По думите му тази криза в обществото не може да бъде преодоляна без разрешаване на политическата криза. Затова за нас беше важно да се препотвърди конкретната дата за предсрочни избори и да има пълна яснота кога ще е оставката на кабинета "Орешарски", каза Кънев. Според него най-късната възможна дата за оставка е 25 юли т.г.

Важно е утре да се възстанови доверието на хората, а то ще стане чрез ползване на банковите офиси и банкоматите, добави Кънев. По думите му участвалите в консултациите са получили пълното уверение на БНБ, Министерството на финансите и премиера, че утре всички банки, включително Първа инвестиционна банка, ще бъдат отворени и ще работят, защото системата е здрава и разполага с пари.

Няма никакви основания за безпокойство и паника, коментира и Меглена Кунева, член на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок. По думите й БНБ стои стабилно на позицията си.

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков също посочи, че от БНБ са уверили, че застават зад всяка българска банка. По думите му всички участници са подкрепили предложението на президента оставката на кабинета да бъде на 22 юли, единствено от БСП са били против и на са поискали да се ангажират с точна дата. Това е бил единственият въпрос, по който не е имало консенсус, каза Бареков.

„Днес беше добър ден за българската демокрация. Краят на този парламент е ясен. Орешарски си отива”, коментира още Бареков.

Той добави, че съставът на служебния кабинет ще бъде определен след консултации с партиите представени в Народното събрание и в Европейския парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase