Снимка: архив, БТА

Михаил Миков, Ангел Найденов или Драгомир Стойнев. Тримата силни в БСП, които в момента са съответно шеф на парламента, военен министър и министър на икономиката, са с равни шансове да наследят Сергей Станишев начело на соцпартията, съобщава „Стандарт“.

Това са обобщените коментари на "Позитано" 20, след като стана ясно, че соцлидерът става евродепутат и поема ръководството на българската делегация на червените в Европарламента.

Още по темата
Миков е зам.-председател на партията и в момента. Найденов е говорител на НС на БСП. А от следващата седмица и Стойнев ще е в ИБ на БСП.

Станишев категорично заяви, че няма да подава оставка като лидер на БСП, но че партията се нуждае от нова енергия и промяна.

Червените обаче вече разписаха сценарии за бъдещата рокада на върха на "Позитано" 20. Тя ще мине през конгрес, както е по устава на партията.

А най-висшият форум на БСП ще се събере за избор на нов председател най-късно през март 2015 година. Или късната есен на тази година. Исканията за сесия на 48-ия конгрес може и да се случат преди предсрочните парламентарни избори, но едва ли ще доведат до бърз избор на нов партиен лидер, посочва изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase