Снимка: БТА, архив
fallback

"Ако се стигне дотам, че да се водят преговори, те ще бъдат публични", заяви пред журналисти в Брюксел лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, в коментар на въпрос дали са възможни преговори между партии след провеждането на предсрочните парламентарни избори.

"Аз съм убеден, че ГЕРБ ще направи мнозинство в следващия парламент. От безумията, които се случиха в държавата, ще бъдем много по-силни от преди. Ако се стигне дотам, че да се водят преговори, те ще бъдат публични, ясни, с подписани споразумения, с гаранции за партиите, избирателите и всичко останало", категоричен бе лидерът на опозицията, цитиран от "Фокус".

Според него до такъв сценарий може да се стигне само ако няма достатъчно висока избирателна активност. "Само за такъв вариант, да не ме разберете грешно. Затова мобилизация, максимум високи резултати, за да има политическа отговорност на този, който управлява", поясни Борисов.

Oще по темата
На въпрос дали допуска коалиция с ДПС, лидерът на ГЕРБ каза, че не допуска никакви коалиции преди изборите, иначе “всички партии сега могат да се втурнат да правят предизборни коалиции”.

Борисов коментира отново и днешното провалено заседание на парламента заради липсата на кворум. "Свикнали сме управляващите да се оправдават с ГЕРБ", заяви Борисов.

"Мнозинството е работата на партиите, които искат да управляват. В случая, сутринта се карах на моите, че обидени от изказванията на Антон Кутев, на Мая Манолова и т.н., малко детински не влязоха в залата и ни поставиха в неизгодно положение", посочи той.

Лидерът на опозицията обаче увери, че неговите депутати утре ще бъдат в парламента и заседание ще има. „Утре ще бъдат там – ще влязат, могат да разчитат 100% на нас”, посочи той.

На въпрос дали него и неговите партньори от ЕНП са притеснени от желанието на Дейвид Камерън да се избегне сегашната процедура за номиниране на председател на ЕК и какво е мнението на ЕНП, Борисов каза: „Имаме категорична позиция. Нашият кандидат е Жан Клод – Юнкер. Европейските социалисти също го подкрепиха, така че дори да не е единодушно избран, има си традиция – партията победител излъчва председател на Европейската комисия. Това не е политическо назначение, то си е резултат от избори”, аргументира се Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

125

иван

преди 9 години

БРАВО, ТАКА СЕ ПРАВИ. ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ УБЕЖДАВАМ КОЙ КОЙ Е !

124

Иво

преди 9 години

Не на комунистите, ако искаме да живеем в нормална държава!

123

konstantin.dimitrov

преди 9 години

Бойко връщай се на власт, че тези комунисти ни разсипаха!

fallback