Снимка: архив, Булфото
fallback

Опозицията разкритикува управляващите в парламента заради решението им да отхвърлят разглеждането на промените в Наказателния кодекс.

В поправките има предложение на депутати от ГЕРБ, с което отпада давността за престъпления на комунистическия режим, макар че по същество основно измененията са свързани със синхронизация на закона с европейските изисквания.

"Слоганът на кампанията на БСП за изборите през миналата година беше "Да върнем България на хората", а сега вече звучи като “Да върнем България на хората от ДПС“, упрекна депутатът от опозицията Красимир Ципов.

Според съпартиеца му Вежди Рашидов "не може да има давност за нещо, което е сериозна рана в душите на хората".

Той заяви, че Възродителният процес е бил рeшение на 5-10 души от Политбюро на бившата БКП и изпълнен от Държавна сигурност.

"Днес беше тъжен и позорен ден", обобщи Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

ognyanz

преди 9 години

Когато се прави политика от историята законосъобразността я хвърлят някъде в кюшето: Ето и Рашидов: "не може да има давност за нещо ...... ". Според него няма значение, че по закон давност има! На него това не му изнася, той иска да няма, значи не трябва да има. Ето такива хора трябва да се държат далеч и от законодателството, и от правораздаването.

13

Анонимен

преди 9 години

хей грозен предател никой не ти иска мнението - погледни се в огледалото алкохолно петно.

12

Анонимен

преди 9 години

ФАКТ НЕОСПОРИМ!Няма как да не са заедно,след като са продукт на ДС.Разрушиха България и я корумпираха.Разграбиха я за себе си.Всички са милионери.Сега ги вълнуват само парите.С тях е изцяло и съдебна система-обогатена и корумпирана.Който не е с тях,го катурват,охулват и унищожават.Месомелачка,дето сега се опитва да унищожи Борисов, недоумява как е възможно толкова много хора да го подкрепят.Обижда ги непрекъснато. Жалко е,че си накупиха и светски елит.Наглостта им не спира.Хора без морал.Отврат.

fallback