Снимка: архив, Булфото

Народните представители отложиха с няколко часа дебатите по внесените от президента и от инициативен комитет предложения за произвеждане на референдум за изборните правила. Това е единствената точка в дневния ред на днешното извънредно заседание на парламента.

Димитър Лазаров от ГЕРБ поиска представители на президентската институция да присъстват и дебатите да бъде отложена, докато те не дойдат.

„Президентът е внесъл предложение за референдум, гледам към балкона, няма го. Знае, че предложението е в дневния ред, каза шефът на бюджетната комисия Йордан Цонев от ДПС.

Председателят на НС Михаил Миков заяви, че е писал до президента и е получил отговор, в който държавният глава ясно и мотивирано обяснява, че достатъчно добре вече е разяснил аргументите си.

Той обясни, че президентската инициатива не обвързва НС със срок, за разлика от подписката на инициативния комитет.

Предложението за отлагане на точката бе прието, но след това Миков обяви прегласуване. И при втория опит депутатите решиха да отложат обсъжданията.

Председателят на парламента покани президента в НС в 16.30 часа, когато заседанието на парламента отново ще бъде подновено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase