Снимка: "България без цензура"

„България без цензура“ да получи представителство в служебното правителство и веднага след изборите всички партии да седнат на кръгла маса по изработване на национална стратегия. Това поиска зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев на огранизирана от партията кръгла маса. Той настоя временният кабинет да бъде избран от всички победители във евровота, за да се гарантират честни парламентарни избори.

Славчев е категоричен, че всички политически лидери трябват да постигнат консенсус за развитието на държавата по сектори и то веднага след като бъде избран следващият парламент.

Един от най-важните сектори е енергетиката, посочи Славчев. "Енергетиката е в катастрофа, спешно е нужно национално съгласие за дългосрочна концепция за развитие", около тази теза се обединиха участниците във форума. Трябват ни мерки за вчера и дори сме закъснели, предупреди Ангел Божилов от КТ „Подкрепа“.

Управляващите да извадят публично договора за „Южен поток“, иначе да бъдат дадени на прокурор. Това поиска енергийният експерт Христо Казанджиев и получи подкрепата на останалите участници. По начина, по който проектът е структуриран и по който ще се изпълнява, носи фатални последици за страната и я обрича на бедност, категоричен е той.

Казанджиев поиска експертите, присъстващи на дискусията, да изискат публично обявяване на клаузите по този договор и търсене на отговорност за тях. „Южен поток“ е абсолютен рекордьор по скъпотия, цената му на линеен метър надвишава четири пъти реалната. Този проект ще е колосален паметник на тоталната политическа корупция, обяви Казанджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase