Снимка: БТА
fallback

Когато основни кредитни агенции в света почват да свалят кредитния рейтинг на една държава, след това много бързо тя се засилва по надолнището и става Гърция преди години.

Това каза пред Агенция „Фокус” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с понижения кредитен рейтинг на страната.

Oще по темата
Standard&Poor's понижи дългосрочния и краткосрочен кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута с една стъпка от 'BBB/A-2' на 'BBB-/A-3' със стабилна перспектива.

Като основание за намаляване на рейтинга са посочени политическата обстановка в страната, която оказва влияние върху хода на необходимите реформи за справяне с институционалните и икономическите проблеми.

„Просто не трябва да си пророк. Когато познаваш финансовите и икономическите възможности, като виждаш спрените реформи, като виждаш как замразиха пенсионната реформа, как взимат кредити, как харчат, без да имат приходи от приходните агенции, то е абсолютно естествено да ни свалят кредитния рейтинг”, посочи Борисов.

Той напомни,  че „във времето на най-тежката финансова и икономическа криза в света на България и на София се вдигаха кредитните рейтинги“. Това са показатели, които са много видни и показват огромната разлика между управлението на ГЕРБ и на тройните коалиции досега”, категоричен е Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

252

Анонимен

преди 9 години

То зверското крадене,*** на Моника Хохегер,е от 25 години.ГЕРБ не ви е виновен.През фасадния преход БСП/ДС само разруха и корупция ни сервираха,за да станат милионери и да подсигурят деца и внуци,както и "роднините" от техните коалиции,а и зарибените алчни представители от удобната им опозиция.Вашата ДС продължава успешно да зарибява с измислени нови съдружници-заместители на фикуса Волен Сидеров.Сега пък идва новия Бареков,с който сътворихте преврата по ТВ7,но никой не я гледа.ВИДОВДЕН Е!!!

251

suleiman aga

преди 9 години

tq e zasilena ot dosta godini....az go mestq na levo....hi4 nemi puka za suleimandiaaaa...

250

Анонимен

преди 9 години

До Кака Мара 303ВЕЩИЦИТЕ - НАСТРАНА !!!

fallback