Сергей Станишев. Снимка: БТА
fallback

Лидерът на БСП Сергей Станишев заподозря политическа атака срещу себе си и съпругата си Моника.

Всеки един момент, когато БСП има политическа инициатива, която е силна, се засилват атаките лично срещу мен и срещу моето семейство, коментира той.

По думите му няма съпруга на политик, която да бъде толкова атакувана. Много добре знам, че се прави заради мен. Искам пред цяла България да кажа на съпругата ми, че я обичам, че стоя до нея, че винаги може да разчита на моя подкрепа, подчерта той.

Oще по темата
За политическата ситуация Станишев отново повтори тезата си, че „никой не бърза за избори“. Той посочи, че въпросът за дата ще бъде обсъден на заседанието на КСНС, въпреки че той е въпрос за консултации между политическите партии.

Станишев не коментира вариантите за служебен премиер с думите, че не сме стигнали до тази точка. В БСП не стигнали и до въпроса ще върнат ли веднага мандата за съставяне на правителство или ще го бавят, както обяви, че ще направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ако има предсрочни избори сега, те трябва да се проведат от правителство, което не е политизирано“, подчерта той. Според него парламентът може да работи ефективно в следващите седмици въпреки ГЕРБ, които не влизат в пленарна зала.

Като важен Станишев посочи законопроекта за търговските вериги, закона за военноинвалидите и  военнопострадалите. Има достатъчно работа, коментира той.

Стана ясно, че ГЕРБ са против това НС да разгледа инициативите за референдум за изборните правила. Втори ден поред ГЕРБ провалят разглеждане на тази инициатива, подчерта Станишев.

По думите от опозицията използват идеята само като политически инструмент.

Станишев подчерта, че „Южен поток“ е много важен инвестиционен проект за България, който ще донесе приходи в хазната и хиляди работни места, а за целия ЕС ще даде възможност да получава газ без посредници.

Много съм обезпокоен от изявленията на президента Росен Плевнелиев, който обясни, че в България предстои спиране на еврофондовете заради „Южен поток“. Не знам дали осъзнава колко опасни са тези изявления, каза Станишев и призова държавният глава, ако има такава информация, да каже откъде е.

Лидерът на БСП смята, че е важно да се намери формула, по която проектът да продължи да се реализира.
 
   
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

63

преди 9 години

Какъвто си ти, такива са и хората ти по места надолу.Хващайте се всички и освободете държавата ни от Вашето присъствие.

28

пламен

преди 9 години

целта на Герб е чрез служебното правителство да сменят директорите на полицията по големите градове и затова БСП още овърта, но няма как да стане те да имат думата при правенето на служебното правителство. Чрез полицията Герб цели да има предимство при извънредните избори. Това е истината, а не че на БСП и Орешарски не им се подава оставка.

27

rosho

преди 9 години

утре, утре ще ви положим

fallback