Лидерът на БСП Сергей Станишев. Снимка: БСП
fallback

ГЕРБ няма морално право да внася вот точно за фискална политика. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев от парламентарната трибуна, след като НС отхвърли петия поред вот на недоверие срещу кабинета „Орешарски“.

„Точно партия ГЕРБ, от която бяха похарчени 4 млрд. от фискалния резерв и той беше намален на половина. По времето, на която  Симеон Дянков взе 4 млрд. нов дълг и цялото управление на г-н Борисов и г-н Дянков струваше 8 млрд. на българските данъкоплатци, няма правото да иска вот на тази тема, докато не даде отговор на много въпроси, в т.ч. къде са 1,5 млрд. пари за здраве на българите, които по закон може да се харчат само за здраве и бяха откраднати по същество от здравето на българските граждани”, допълни той.

Oще по темата
Според него няма основание ГЕРБ, които всяка година са имали големи дефицити, да атакуват правителството и изпълнението на бюджета на Пламен Орешарски.

По неговите думи е ясно, че към края на май тази година увеличаването на приходите в сравнение с края на май миналата е с близо 7%.

Станишев е категоричен, че правителството си е поставило амбициозни фискални цели, за да може да прави социална политика за хората, да увеличава доходите, да помага на бедните. „Тази цел не е лека, но ще бъде изпълнена”, заяви той.

Лидерът на БСП обясни, че освен всичко останало е гласувал и против, защото е чул и изявленията на лидера на партия ГЕРБ от САЩ.

„Много интересно наистина, защото той каза на българските граждани, предвкусвайки новото си управление, макар че се е забързал предсрочно, че българите няма какво да очакват от него. Нищо хубаво не обещава. И това е истина. Затова правителството не падна днес, защото няма основания да бъде подкрепен този вот на недоверие”, каза той.

Станишев допълни, че ГЕРБ внасят няколко вота точно за най-слабите политики на тяхното управление. „Дадохте добър повод българите да си припомнят какво правихте вие“, обърна се той към депутатите от опозицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 9 години

Щом станишев го казва значи е лъжа! Тоя и манолова лъжат още преди да са казали нещо. Единствения честен човек в тази партия е Кадиев другото всичко е ***.

28

Анонимен

преди 9 години

Кога минималната заплата ще стане 1000 лв в България???Това е въпроса, другото е пълна какафония!

27

Анонимен

преди 9 години

кАТО ДОЙДЕ ГЕРБ НА ВЛАСТ ПЪРВО ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИ КОНСТИТУЦИЯТА И СЕ ЗАБРАНИ БСП И ДПС КАТО ПАРТИИ КАКТО Е В УНГАРИЯ,ЧЕХИЯ ПРИ КОЕТО ЩЕ ЗАБРАВИМ КОНФЛИКТИТЕ...

fallback