Таско Ерменков, Снимка: Булфото
fallback

Нови избори трябва да се случат тогава, когато правителството вече не е в състояние да изпълнява неотложните задачи, коментира депутатът от „Коалиция за България“ Таско Ерменков пред Нова телевизия.

Той не изключи такива да има както догодина, така и още през септември. Ерменков обаче е категоричен, че премиерът Пламен Орешарски в никакъв случай не трябва да подава оставка.

"Надявам се неговите нерви да издържат, защото ако той подаде оставка, в държавата ще настъпи хаос", заяви депутатът.

Ние с ДПС винаги сме били в различен политически спектър. Това, че тази година управляваме заедно е въпрос на избор на българските граждани. Няма как да живеем в хармония при условие, че едните изповядват социални, а другите либерални идеи, заяви още червеният депутат.
 
Според него с изказването си миналата седмица, че предсрочни избори ще има, Лютви Местан се е опитал да каже, че е време двете управляващи партии да седнат и да обсъдят ситуацията в страната предвид резултатите от евровота.

Oще по темата
Социалистът заяви, че въпросът дали Сергей Станишев трябва да си подаде оставката е вътрешнопартиен и е проява на лош вкус да се коментират подобни въпроси пред медиите.

Ерменков определи като недоразумение изказването на премиера Пламен Орешарски след срещата му вчера с американските сенатори Джон Маккейн, Рон Джонсън и Кристофър Мърфи, че спира всички действия по проекта „Южен поток“ до разбирателство с ЕК.

Таско Ерменков не коментира дали е имало среща между сенаторите и ключови фигури от „Позитано“ 20  с молба да се удължи животът на правителството, угаждайки на американския интерес в случая.

Депутатът изрази категоричното си мнение, че проектът "Южен поток" е много важен за нас, но строителството му трябва да е в съответствие със законовите разпоредби на Европейската комисия.

"Южен поток" е необходим за България и трябва да се случи със или без Орешарски. Той в момента полага усилия да се въведе ред в този проект”, изтъкна Ерменков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

киро

преди 9 години

Какъв хаос бе ***? По голям хаос от това няма .

71

ии

преди 9 години

г-н Ерменков няма незаменими хора няма!г-н Орешарски ще го прежаля точно за 2 сек.... зорлем!Не че обичам тиквата ама 3 МИЛИАРДА ЕВРО ми идват в ПОВЕЧЕ!Как ще ги ПЛАЩАМ ?!?

70

Анонимен

преди 9 години

Ние с ДПС винаги сме били в различен политически спектър. Това, че тази година управляваме заедно е въпрос на избор на българските граждани.--------------------------------Ей това е да си дупетат от КБ(БСП)!!! Нагъл , нагъъъл ...

fallback