Стефан Софиянски. Снимка, архив Булфото
fallback

В новата българска конституция трябва да бъде заложено излизането на страната ни от Европейския съюз. Това мнение изрази пред bTV бившият кмет на столицата Стефан Софиянски. Според бившия служебен премиер предсрочните парламентарни избори може да се проведат следващата година заедно с местния вот, който трябва да се измести възможно най-рано.

Oще по темата
Искането за предсрочни избори излезе от ДПС миналата седмица. Лидерът на движението Лютви Местан заяви, че анализът на резултатите от евровота показват, че правителството не може да изпълни мандата си. Той предложи три варианта за избори – до края на година, догодина по това време и избори “2 в 1” заедно с местните. По думите на Местан първият вариант е най-добър за ДПС.

"Хората ще гласуват и за народни представители, и за органи на местната власт", аргументира се Софиянски. "Дотогава трябва да има експертно правителство, като една от задачите на служебния на кабинет ще бъде регулиране на управлението на европейските фондове", поясни той.

Софиянски заяви още, че неговата партия – Съюзът на свободните демократи, не може да участва самостоятелно в избори. Той обаче не разкри с кого ще се коалира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

347

Анонимен

преди 9 години

Преди те харесвах, но и ти май си на хапчета вече , като цялото правителство.Наблегнете на лекарствата бе циркаджий!

346

Анонимен

преди 9 години

ОШЕ ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ПОДМЕНЕНАТА ДЕМОКРАЦИЯ!ДС си назначи "ДЕМОКРАТИ",отявлени КРАДЦИ и отврати народа от ДЕМОКРАЦИЯТА !ПРОТЕСТИТЕ да се преместят ПРЕД СЪДЕБНАТА ПАЛАТА!ДОКАТО СЪДИИТЕ СА КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗДЪНКИ И ПРОКУРОРИТЕ ПРОСПАХА РАЗГРАБВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА последния ГРАБЕЖ "ЮЖЕН ПОТОК" все ще сме БЕДНИ,УНИЖЕНИ и БЕЗНАКАЗАНО ЩЕ УБИВАТ И ПРОГОНВАТ ДЕЦАТА!КРАЖБАТА Е БЕЗНАКАЗАНО ДЕЯНИЕ от *** ДО МИНИСТЪР-ВСИЧКИ НИ ОГРАБВАТ и УБИВАТ на пътя,по пътя за болница,липса на лекарства-ГЕНОЦИТ

345

НЯМА ДА ИЗЛИЗАМЕ ОТЕ

преди 9 години

ГАД *** КРИВОУСТА, МАРШ В ЗАТВОРА!

fallback