Снимка: БТА
fallback

Според министъра на отбраната Ангел Найденов трябва да се мисли за дата на предсрочните избори.

Ние, БСП, след като сме казали "а", т.е. казали сме, че не ни плашат предсрочни избори и че властта не е самоцел, трябва да кажем и "б", т.е. да мислим, в това число и по варианта кога могат да бъдат проведени тези предсрочни парламентарни избори, коментира той ситуацията след днешната пресконференция на ДПС, на която лидерът на партията Лютви Местан се обяви за предсрочни избори до края на годината.

Всичко очевидно е въпрос на политически разговори и на постигане на съгласие, в това число, разбира се, и съгласие от страна на министър-председателя, каза Ангел Найденов, цитиран от БТА.

Oще по темата
По думите му много по-важно е не толкова фиксирането върху сроковете, а какво точно работи правителството и всеки един от министрите, с какво точно допринася за реализацията на програмата, с която са ангажирани, и доколко това, което се реализира като резултат и изпълнение на програмата, съответства на очакванията на хората.

Това е най-важната оценка, коментира Найденов. Той не се ангажира с мнение кога трябва да има предсрочни избори, като отбеляза, че е част от ръководството на БСП и към момента няма такова решение.

Ще го обсъдим достатъчно спокойно в рамките на всички политически обсъждания, свързани включително и с резултатите от отминалите европейски избори, каза Найденов.

Той очаква заседание на Националния съвет другата седмица. Министърът не изключи и заседание на Изпълнителното бюро на БСП още тази седмица предвид ситуацията в резултат на изявлението на ръководството на ДПС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

109

Maidenov

преди 9 години

Naidenov,ne ti razbrah prochita na politicheskata situacija.Pravitelstvoto moze da raboti ili podade ostavka,nezavisimo koi i kakvi shashmalogij shte pravi v BSP.Partijnite sedenki si gi drazte za vas i ne zanimavaite naroda s glupostite si.

108

Къде е Волен?

преди 9 години

Добре де, никой не пита Волен Ага дали иска избори. Нали и той участва в тройката. Къде е Волен. Първо да каже съгласен ли е и тогава избори.

107

Анонимен

преди 9 години

ZA GERB + ZA BSP --

fallback