Снимка: БТА
fallback

Масирани финансови корекции очакват от ГЕРБ по ОП "Регионално развитие", както това се случи с друга програма - "Околна среда".

Депутатът от партията Лиляна Павлова коментира, че програмата се спира от Брюксел, защото има недоверие в това, че правителството е готово да спазва европейското законодателство. Според нея в основата е ситуацията около проекта "Южен поток".

Павлова каза още, че се очаква засилване на ефекта на "снежната топка" и ще има спиране на още програми. От ГЕРБ прогнозират, че с тях спрените пари могат да достигнат 3 млрд. лева и това драстично ще увеличи дефицита в бюджета.

Oще по темата
Тя обвини управляващите в работа „по инерция“ за едногодишното управление.

"Спрените пари по ОП "Регионално развитие" засягат България. Това означава 6 месеца управляващият орган да прави нови проверки и евентуално да налага финансови корекции“, заяви Павлова.

По думите й ще се случи това, което стана с ОП „Околна среда“ - няма да има плащания, ще има забавяне в проектите, което ще е пагубно.

Павлова заяви, че има допустимо ниво на грешки и въпросът е тази грешка да не се превърне в постоянно действие.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес от Министерството на регионалното развитие посочиха, че около 90 млн. евро са замразените от Европейската комисия (ЕК) средства по оперативна програма "Регионално развитие" (ОПРР). Засегнати са две мерки по програмата - "Интегрирано устойчиво градско развитие" и "Устойчиво развитие на туризма".

Спирането на парите е в резултат на одит на проекти, изпълнени в периода 2010 - 2013 г.

Министерството на регионалното развитие

Прочети цялата статия тук: http://www.dnes.bg/politika/2014/06/04/blizo-90-mln-sa-zamrazenite-pari-po-op-regionalno-razvitie.227788
 

Министерството на регионалното развитие

Прочети цялата статия тук: http://www.dnes.bg/politika/2014/06/04/blizo-90-mln-sa-zamrazenite-pari-po-op-regionalno-razvitie.22778

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 9 години

Абе,патицо дебела, тези програми са се изпълнявали по ваше времеГроб носи цялата отговорност за спрените пари !!

52

...

преди 9 години

Бащата на стани-шеф дясната ръка на Живков няма значение по-добре се от БСП<ДПС>ББЦ,Атака и т.н.

51

коко

преди 9 години

До ...54: *** се пише на със З, а със С. А червената *** е най-много в ГЕРБ. Даже самата Лиляна Павлова е най-високопоставената номенклатура от времето на Живков. Дядо й е бил кандидат член на Политбюро.***!

fallback