Снимка: Reuters
fallback

Европейската комисия е спряла средствата за България по програмата "Регионално развитие". Това потвърди за БТА Ширин Уилър, говорител на еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан.

Тя поясни, че повече подробности ще бъдат съобщени в края на седмицата. По нейните думи след одит на ЕК са открити доказателства за значителни несъответствия в работата на контролните и управленските системи по програмата. В контакт сме с българските власти, които трябва да приложат необходимите подобрения по тази програма, добави Уилър.

Замразените средствата ще бъдат възобновени веднага щом ЕК установи по данни, предоставени от българските власти, че необходимите мерки са били предприети, заяви говорителят.

До края на месеца се очаква решението на ЕК за средствата по програма "Околна среда", замразени по-рано тази година.

Решението за финансирането на екологичната програма се бави заради предприета допълнителна проверка у нас на експерти на комисията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

176

Анонимен

преди 9 години

До mitovaДа те поправя малко....2009-2013 е периода и това е периода на сключване на договорите, а не периода на нарушенията. Нарушенията най вероятно са извършени през последната година, защото ако са преди това вече са щяли да бъдат открити при предишните плащания по ОП. Проблемът за пореден път е СЕГА при това правителство.

175

АНТИМУТРА

преди 9 години

ПАРИТЕ НИ СЕ СПИРАТ ТОЧНО С НОВИНАТА, ЧЕ ЕС НЕ ИСКА ЮЖЕН ПАТОК А НИЕ НЕ СЕ ПОДЧИНЯВАМЕ И СИ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ГО ПРАВИМ КОЕТО НАИСТИНА Е ГРЕШНО!!!!ИМА СИ ТРАНС МЕЖДУНАРОДЕН ОТ АЗЕРБЕЙДЖАН ГАЗ който замести набуко и ТОВА НИ ТРЯБВА НА НАС А НЕ ВТОРА ТРЪБА ОТ РУСИЯ!

174

АНТИМУТРА

преди 9 години

ЕС СПИРА ПАРИТЕ ЩОТО НЕ СЛУШАМЕ ЗА ЮЖЕН ПАТОК!КОГАТО СПРЕМ ДА СЕ ПОДЧИНЯВАМЕ НА РУСИЯ ТО И ЕС ЩЕ СПРЕ ДА СЕ ЗАЯЖДА!!!!

fallback