Снимка: Булфото, архив

Ако очаквате новина, свързана с оставки, ще ви разочаровам, заяви говорителят на БСП и министър на отбраната Ангел Найденов, след продължилото повече от пет часа заседание на Изпълнителното бюро на партията, на което са били анализирани изборните резултати от евровота, предаде БТА.

Още по темата
От ръководството на БСП отчитат тежко разочарование от резултатите, но доминиращото убеждение било, че не се случило нищо фатално.

Ангел Найденов съобщи, че ИБ няма да поиска вот на доверие от Националния съвет на БСП.

„Няма да предприемем подобна стъпка, не бягам от своята отговорност. Това което предстои е приключване на анализа и на разговорите с министър-председателя и с ДПС и провеждане на заседание на Националния съвет”, каза той.

Ако председателят на партията или Националният съвет преценят, че е необходима друга форма на носене на отговорност, това е тяхно право, коментира още Найденов.

Единици са исканията за оставки, предложенията за смени, настояванията за оттегляне, много повече са писмата и декларираната подкрепа, добави той.

Найденов съобщи, че вече са започнали разговори и консултации между БСП, ДПС и министър- председателя Пламен Орешарски.

Предстои да бъде определен пълният преговорен екип от БСП, който заедно с председателя на партията, ще продължи разговорите, както за по-ясното очертаване на необходимите политики, така и за оценка на дейността на правителството за първата година от неговата работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase