Снимка: Булфото
fallback

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини БСП, че се опитват да „замажат” позорната си загуба на евроизборите.

„От години всеки вторник БСП дават пресконференции по какви ли не теми, днес разбирам, че са пуснали прессъобщение, че трябвало да се извинявам, явно БСП толкова много ги е срам и толкова много ги боли от съкрушителната загуба на изборите от ГЕРБ, че си измислят, като няма какво да кажат”, написа той в социалната мрежа Facebook.

Oще по темата
Според него очевидно социалистите нямат очи да се покажат пред хората и медиите и „пускат някакви прессъобщения, с които се опитват да замажат позорната си загуба на изборите и да отклонят вниманието от себе си”.

По-рано днес в телевизионно интервю Бойко Борисов даде три обяснения на преференцията в листата на БСП, заради която е възможно лидерът на БСП Сергей Станишев да бъде изместен от първото място от 15-тия Момчил Неков.

“Или електоратът на партията не знае какво прави, или партията не иска Станишев, или това е купен вот”, коментира Борисов.

Той категорично отхвърли първата версия и посочи, че най-вероятно на миньорите от Бобов дол са казали: „Гласуваш за 15“. "Понеже хората не са наясно какво е това 15, където видят 15, там го задраскват", разясни Борисов.

От БСП обаче излязоха с позиция по-късно, в която настояват лидерът на ГЕРБ да се извини на миньорите за думите си, че заради контролирания вот сред тях кандидатът за евродепутат с номер 15 Момчил Неков е получил преференция от 34 000 гласа.

От БСП смятат, че „тази спекулация е обидна преди всичко за нейния автор“ и очакват от Борисов да се извини на миньорите в България, като посочват, че това е отговорната позиция.

„Що се отнася до купения и контролирания вот – извинявам се, в него не попадат само миньорите от Бобов дол, но и ромските гласове за БСП в Кюстендил, Сливен, Видин и други места и ако някой трябва да се извинява за нещо, това е БСП, че в Кюстендилско заедно със своите коалиционни партньори са превърнали миньорите в роби. Ако не разбират за какво им говоря, да погледнат телевизионните репортажи за това какво се случва в Бобов дол. Ако пък всъщност тези 34 хиляди гласа не са купен вот, а са пуснати с ясното съзнание на хората в БСП, за да махнат Станишев от първото място, тогава не само ще се извиня, но и ще ги поздравя. Но да твърдиш, че 34 хил. души са се объркали, е обидно за партията, която говори подобни неща”, коментира пък Борисов след това във Facebook.

"Ако от БСП днес нямаха очи да се покажат пред българите, то в прессъобщението им трябваше да пише само едно нещо, че Станишев и правителството подават оставки”, обобщава той.

Малко по-късно от Брюксел лидерът на ГЕРБ си пожела "утрешният ден да бъде последен на кабинета „Орешарски”. "Всяка партия, която твърди, че е национално отговорна, трябва незабавно да се махне от парламента", призова пред журналисти Борисов преди срещата на върха на ЕНП в Брюксел тази вечер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

239

y

преди 9 години

te koga li ne sa mazali ? drigo ne mogat

238

врач

преди 9 години

Боко, с Бареков и Радан в едно легло те виждам!

237

Анонимен

преди 9 години

абе Тиква предните избори като ги спечели що не управляваш бе.май още не мажеш да проумееш.и стига си се държал като дерибей.просто си ***.

fallback