Меглена Кунева и Светослав Малинов в изборната нощ. Снимка: БТА
fallback

Въпреки че най-вероятно ще се окаже, че вторият в листата на Реформаторския блок Светослав Малинов ще стане евродепутат заради преференциалния вот, водачът Меглена Кунева коментира, че не се чувства изместена.

Oще по темата
„Много се радвам, че успях да дам мандат, а не да взема място, когато поех водачеството на листата, прогнозата за Реформаторския блок беше за 2% подкрепа, не се чувствам изместена, а въвлечена в изборния резултат“, коментира тя по bTV.

Реформаторският блок е политически съюз и ние ще се явяваме на избори заедно, подчерта Меглена Кунева. Тя коментира преференциалните резултати с това, че Светослав Малинов е харесван в своята партия (ДСБ) и че е получил подкрепата на Иван Костов.

„Когато си водач на листа обаче, си длъжен да мислиш за цялата листа и за общия резултат, така разбирам аз водачеството и това е за мен европейският стандарт“, каза още тя.

Реформаторският блок има своя депутат, който ще си свърши работата в ЕП, за която е получил този мандат, допълни Кунева и определи като важна първа стъпка резултатът на Рeформаторите на първите им избори заедно.

По думите й загуба би било, ако РБ не беше успял да постигне мандат, както вещаеха социолозите.

Лидерът на „България на гражданите” посочи, че е била избрана за водач на листата след трудни преговори.

Тя подчерта, че възможността за преференциален вот е положителна.

„Аз се надявам, че изборите за Европейски парламент манифестират полезността на това да има преференция. Бях свидетел на това, че тече много активна преференция”, заяви тя и декларира, че Реформаторският блок ще се яви на поне един пълен цикъл от избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

Анонимен

преди 9 години

До niki Какво да я черним ? Тя самата така се очерни с лъжите си - да не говорим за АЕЦ,,Козлодуй,, , че и Господ да искаше да я очерни, не можеше повече.Лъжите за нея са ежедневие, ежеминутие ! Не лъжи само когато спи, ама ако можеше .... и тогава ще продължи! А по отвратителен и лицемерен съюз от РБ нямаше . Уж Антикомунисти а плеснаха с ръце и прегърнаха с ,,Червената кукувица,,. Отврат... 24год. ,СДС, ДСБ,..антикомунисти и заедно с тях. Погнуса....

79

Анонимен

преди 9 години

Поредната манипулация на бкп срещу сините избиратели се провалиКато видяп тая *** начело на сдс и ми се догади от РбСега се видя.че измамата е разкритаХората я изритахаМиналият път я избраха,ама тя се подчини на Бойко и отказаМного е зависима от комунистите

78

Анонимен

преди 9 години

Доста справедливи избориМеглена кунева влезе в политиката чрез либерална партия,пък се опита да опорочи вота на сините избирателиГолям син шамар за снахата на Политбюро

fallback