Момчил Неков. Снимка: Facebook
fallback

БСП очаква лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да се извини на миньорите за думите си, че заради контролирания вот сред тях кандидатът за евродепутат от листата на „Коалиция за България“ Момчил Неков е получил преференция от 34 000 гласа.

Oще по темата
Неков е под номер 15 в листата на левицата за евровота, а номерът му съвпадна с отредения за „Коалиция за България“ номер в бюлетината.

Дали поради объркване на избирателите или не, излезе, че роденият в Силистра през 1986 г. Неков, който е магистър по „Политически мениджмънт“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и магистър по „Международни икономически отношения“ в УНСС, докторант във Философския факултет на Софийски университет, е по-харесван от Сергей Станишев.

От ЦИК вече обявиха, че е възможно благодарение на преференциалния вот за него Неков да измести от първото място в листата водача Станишев.

По-рано днес в телевизионно интервю Бойко Борисов даде три обяснения на тази преференция. “Или електоратът на партията не знае какво прави, или партията не иска Станишев, или това е купен вот”, коментира Борисов.

Той категорично отхвърли първата версия и посочи, че най-вероятно на миньорите са казали: „Гласуваш за 15“. "Понеже хората не са наясно какво е това 15, където видят 15, там го задраскват", разясни Борисов.

От БСП смятат, че „тази спекулация е обидна преди всичко за нейния автор“ и очакват от Борисов да се извини на миньорите в България, като посочват, че това е отговорната позиция.

„Свидетели сме на поредната лъжа от страна на ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов - че кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България под номер 15 Момчил Неков е получил преференция от 34 000 гласа поради контролиран вот от миньорите.

Срамно е, че председателят на ГЕРБ Бойко Борисов така безотговорно изопачава истината и унижава достойнството на миньорите“, заявяват от пресцентъра на БСП и допълват, че най-ясното опровержение на тази лъжа са фактите.

От справката от ЦИК за преференциите, която от левицата прилагат, е видно, че Неков получава преференция от всичките 31 избирателни района в България с приблизително подкрепа между 700 и 1000 гласа от регион.

Според справката Неков получава най-много преференциални гласове в Плевен – 1793 гласа, Монтана  – 1774 гласа и Варна  – 1759 гласа, а най-малко в Разград - 293 гласа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

176

[[

преди 9 години

НЕНКОВ магистър по политическа икономика. магистър по политически менижмънд .докторант вфилософския университе СТАНИШЕВ специялист по униформите. кои според вас трябва да бъде в брюксел.

175

Dimitar blagoeff

преди 9 години

Другарю Неков пикаещото момченце те зове. След 5 години никой няма да си спомня нито за СерГей, нито за който и да е гей от ЦК на БСП, а другаря Пирински ще те насочи към най-добрите швейцарски банки . . .

174

гост

преди 9 години

Не е грешка!Нека Момчил Неков не се отказва!Подкрепен е студентите си,и от много други събеседници тази сутрин по всички телевизии!Това вътрещен вот на не съгласните да се включват в листите паращутисти като 5тата в листата с връзки която никой не я знае!!Момчиле , колкото и да те притискат не се отказвай! Това е бъдещето на младите !

fallback