Румен Йончев. Снимка: България без цензура
fallback

Правителството се ползва с не повече от 10% подкрепа сред избирателите, а това означава избори, сметна Румен Йончев от "България без цензура" пред БНР.

Каним всички партии, прекосили бариерата, на един сериозен разговор за това кога трябва да бъдат предсрочните парламентарни избори, за нас това трябва да стане есента, заяви Йончев, който през февруари напусна ПГ на Коалиция за България, за да се присъедини към „България без цензура“.

Oще по темата
От партията на Николай Бареков настояват президентът да започне незабавни консултации със същите тези партии за съставяне на служебно правителство, което да е взаимноприемливо.

Целият този процес трябва да завърши преди следващата бюджетна процедура – октомври, ноември. Това е и крайният срок за посочване на българския комисар за следващата Европейска комисия, заяви Йончев.

По думите му оформянето на групите за следващия Европейски парламент е взаимен процес.

„Ние търсим най-доброто решение за България, мястото, където ще можем да отстояваме българския интерес“, коментира той.

Йончев обяви, че наблюдателите им по време на изборния ден са информирали за стотици нарушения по време на вота.

Голямото ни количество наблюдатели се обяснява с това, че нашата коалиция няма възможност да изпраща представители в секционните комисии, разясни той. Според него изборите са показали голям дефект – неопитността на секционните комисии, на районните комисии и това, че членовете им не са обучени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

до 36

преди 9 години

Да не би да си психолог? А може да приемем например, че 65% от населението не иска ЕС и затова не вижда смисъл да праща представители там, или пък просто не ги интересува точно как ще се казват представителите ни там, защото над тях винаги има други, които им дърпат конците. Или пък тези 65% ще излязат най-умни, че не се качиха на въртележката на политиците и си оползотвориха по по-добър начин неделния ден, вместо да ги използват разни партии и политици. А предсрочните избори - забравете.

38

Жоро

преди 9 години

Бареков има нужда от бързи избори иначе постепенно хората ще видят лъжите му и няма да гласуват за него,той сега ще прави всичко възможно да предизвика избори иначе край.

37

Радо

преди 9 години

Хубаво е че хората не се подлъгаха по лъжите на Бареков,той спечели 1 място за което са гласували около 170 хиляди и като видим какви огромни суми е похарчил около 2 милиона това си е голяма загуба.

fallback