Снимка: БТА
fallback

Трябва да имаме самочувствие с тези резултати. Това каза Светослав Малинов от Реформаторския блок в ефира на БНР. „Нашата нагласа беше два мандата. Очаквахме подобен резултат, щеше ми се да е по-висок“, обясни още той.

„Това са нашите първи избори. Реформаторският блок се роди вчера“, коментира още Малинов по повод резултатите от вота. Въпреки че партията е регистрирана отпреди година, част от хората, гласували за нея, са различни от тези на партиите в блока, обясни Малинов. „Партията заживява нов живот“, обобщи Малинов.

Светослав Малинов коментира и преференциалния вот. Според него той се е появил сравнително късно в предизборната кампания, когато подредбата на листата вече е била направена. По този начин тя не е променила посланията и ритъма на кампанията.

„Новината от България в Европа трябва да бъде: ЕНП печели убедително, социалистите се провалиха, а либералите увеличават позициите си“, смята Малинов.

Той подчерта, че нито една антируска или антиевропейска партия няма да бъде представена в Европейския парламент от България. „Това е голямата поука за всички тези опити да се направи антиевропейско послание и то да спечели избиратели“, добави още Малинов.

„Не може да се упорства с този вехт, кух, сух парламент. Трябва да се отиде на предсрочни избори“, коментира Малинов по повод резултатите на БСП.

Според него не може да се управлява с такова ниско доверие и разминаване между ставащото в обществото и парламента. „Колкото повече стоят на управлението БСП, толкова по-ниски ще са резултатите на всички следващи избори“, предупреди още той. Според него сме свидетели на поглъщането на БСП от ДПС.

По негови думи съвсем скоро левицата няма да има свой електорат по убеждения, а ще трябва да разчита единствено на платения вот. „Апелирам към страха на левицата – ще бъдете много по-зле след година, направете избори сега, за да имате приличен резултат, когато преминете в опозиция“, заяви Малинов.

Светослав Малинов каза, че Реформаторският блок ще работи с всички политически субекти, настояващи за оставка на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 9 години

Всичко може, щом БСП се заинати, както винаги и щом ДПС помага. А, както се знае помощта на догановци се помни и винаги с отрицателен знак.Те съсипват всичко, до което се докоснат.Фикусът увяхна.Да си заминава със златния пръст за улицата с червените фенери в Париж. Богатите приятели може би няма да плащат вече, защото си имат други фаворити, но Волен си понатрупа богатство и сега му е времето да побегне,че да го позабравят. Гладен няма да остане. Това е сигурно.Такива никога глад не ги стига.:)

37

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 30Пич коментара ти е як, ама превода ще е по як, я дай легенда че нищо не разбрах хахаха

36

Анонимен

преди 9 години

ама отдавна сергей се е надупил на ахмед, и той даже вече вазелин не си слага. Затва и са тези резултати на изборите, ДПС отгоре, БСП надупени :)))

fallback