Николай Бареков. Снимка БТА
fallback

"България без цензура" предлага на 26 октомври да има извънредни парламентарни избори в България, съобщи лидерът на партията Николай Бареков.

Причината за избора на датата е, че тогава българите празнуват Димитровден, "тогава народът цани слугите да вършат работа". Затова е добре на тази дата народът да си избере нови слуги, които да го обслужват 4 години, обясни той.

Oще по темата
Като втори аргумент той изтъкна, че до края на октомври има достатъчно време да се проведе кампанията.

Според Бареков е нужно да се направи служебен кабинет и да се намери консенсусна фигура за премиер. Той съобщи, че е изпратил писмо до президента Росен Плевнелиев с искане за насрочване на предсрочен вот.

"Съветвам Орешарски, Станишев и Местан да поканят основните политически сили в страната от новата политическа карта и заедно да определим обстоятелствата около предсрочните парламентарни избори", заяви Николай Бареков.

Бареков беше категоричен, че депутатите му в парламента ще подкреят вота на недоверие към кабинета, който предстои да се гледа в НС.

Ще се съберем и ще гласуваме „за” свалянето на правителството на Пламен Орешарски“. Другите партии да си гласуват по съвест, отсече лидерът на ББЦ.

Не приемаме ремонти на кабинета и задкулисни покани за кафета и матинета. Сега да правят ремонт на кабинета е все едно да сменят мебелите на "Титаник", корабът вече е потънал“, категоричен бе той.

Лидерът на ББЦ е на мнение, че ДПС и Лютви Местан трябва със смирение да посрещнат резултата си, защото той е незаслужено висок на фона на ниската избирателна активност.

Той поздрави Делян Пеевски, че се е отказал от евродепутатското си място и така е спечелил на своя страна немалко хора с постъпката си.

Бареков смята, че лидерът на БСП Сергей Станишев е бил използван по време на кампанията за евроизборите. „Да превърнат един мъж в боксьор, което не е в неговия стил, той е нежен. В случая го използваха някакви хора, може би и жена му“, коментира той.

Бареков заяви, че той заедно с Ангел Джамбазки, с когото вървят в "пакет", няма да изкарат дълъг мандат в Брюксел и ще стоят до предсрочните парламентарни избори у нас.

Във връзка с работата на партията в Европейския парламент лидерът на ББЦ смята, че всички български евродепутати в ЕП трябва да си стиснат ръцете и да работят за България. 

„Ние с Джамбазки ще сме по-ценни, ако не сме в ЕНП, а важна част в по-малките партии, например либералите са толкова хитри, че при тях сигурно ще изкараме една добра школа", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

138

vot42

преди 10 години

Бърза Бареков,как няма да бърза ,когато тези,които му дадоха милионите очакват бърза възвращаемост с парите от държавната субсидия. Безплатен обяд няма!!! Тази личност би всички рекорди с бомбастичните си обещания! Господ да ни е на помощ!

137

Анонимен

преди 10 години

От тоя по-луд досега не е имало.

136

реостат

преди 10 години

До Димитровден ли ще бъде власта на Бюфтеков

fallback