Драгомир Стойнев. Снимка: Булфото, архив

Като "уродливо срастване" между бизнес и политика определи министърът на енергетиката Драгомир Стойнев изнесена в медиите информация за имейл на бизнесмена и медиен издател Иво Прокопиев до ръководствата и журналисти от негови вестници, в които Прокопиев описва какъв но негова информация се очертава да е сценарият около започналите процедури по отнемане на лицензите на ЕРП-тата с указания това да се провери от различни източници.

„Очаквам и вотът на недоверие да е планиран в някой имейл“, заяви още той.

Още по темата
Според него информацията разкрива как „бизнесинтерес контролира медии, политици, НПО-та.

„Четейки този имейл, си дадох ясна сметка за случилото се през последната една година и как то е било контролирано“, добави Стойнев.

По думите му още с встъпването му в длъжност е имало конкретна атака за разпродаване на българската енергетика.

Когато заявихме, че българската енергетика не е за продан, започнаха и атаките, коментира министърът. "С нетърпение очаквам, може би, да видя и следващия имейл, който дава заповед  за вот на недоверие, защото в този имейл ясно се показва колко са услужливи политическите партии ГЕРБ и Реформаторският блок", каза още Стойнев.

По думите на министъра при посещението му в мини "Марица - Изток" миналата година миньорите не са знаели дали ще затварят, или предприятията им ще се режат на скрап.

"ГЕРБ трябва да дадат отговор за кого бяха приготвени мини "Марица Изток", но вече виждаме за кого", каза още Стойнев.

По думите му капацитетът на целия комплекс се е увеличил с близо 40%, а износът на електроенергия за една година е с ръст от 100%.

"Виждаме как всичко е манипулирано, защото таймингът на Иво Прокопиев сигурно е изборите на 25 май", добави Стойнев.

В коментар на оповестените вчера от ДКЕВР доклади от одита на електроразпределителните дружества у нас, министър Стойнев каза, че в България трябва да се спазват законите, а който не го прави, трябва да си понесе последствията. Искам отново парите на НЕК да се върнат в предприятието, заяви Стойнев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase