Снимка: БТА
fallback

Не е отнеман кабинетът на председателя на ПГ на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Народното събрание, съобщи пресцентърът на институцията.

Oще по темата
Оттам уточняват, че считано от 15 май е ограничен достъпът до стаи с номера 10 и 20 в Народното събрание, но кабинет на Борисов не е отнеман, защото такъв не му е бил отреждан в сградата на пл. „Народно събрание“ 2.

По-рано депутати от ГЕРБ се оплакаха, че помещението, което се ползваше основно от лидера на партията Бойко Борисов и от технически сътрудници на ГЕРБ, е запечатано.

В съобщението на НС обаче се посочва, че през последните 25 години председателите на парламентарни групи никога не са имали отделни работни помещения в сградата на пл. „Народно събрание“ 2, а традиционно разполагат с работни кабинети в другата сграда на парламента – на площад „Княз Александър І” № 1.

Във връзка с това още в началото на мандата на това Народно събрание на председателя на ПГ на ПП ГЕРБ е осигурен просторен кабинет от четири свързани помежду си работни помещения (с номера 233, 235, 237 и 239) с обща площ от повече от 70 кв. метра в сградата на площад „Княз Александър І” № 1, където са и кабинетите на всички останали председатели на парламентарни групи.

“Право на самостоятелен кабинет в централната сграда на парламента традиционно имат обаче заместник-председателите на парламента, но към момента ПГ на ПП ГЕРБ не са номинирали такъв и не са демонстрирали намерение да сторят това”, заявяват още от пресцентъра на парламента.

Още в средата на март с нарочно писмо от председателя на 42-ото Народно събрание Бойко Борисов е бил поканен да освободи доброволно помещението, но повече от два месеца той видимо не се е съобразил с това.

Според пресцентъра не отговаря на истината и твърдението за смяна на ключалки и повреда на имуществото.

От началото на мандата на това Народно събрание въпросната ключалка не е била подменяна и до момента ръководството на събранието не е демонстрирало намерение тя да бъде сменяна по каквито и да е причини.

Стая 20 е запечатана в присъствието на комисия, без никой от членовете на тази комисия да е влизал в нея, намиращото се в нея имущество се съхранява, то не е застрашено, изнесено или повредено и може да бъде получено по всяко време от лицата, които се легитимират като негови собственици, заявяват още от там.

Към момента не се предвижда стая 20 да бъде предоставена за използване от народните представители, нечленуващи в парламентарна група, независимо от тенденцията за увеличаване на техния брой от последните месеци и от факта, че вече няколко месеца те са фактически принудени да работят без свое помещение в централната сграда на Народното събрание.

С коментираната заповед се цели единствено и само по-справедливо и рационално разпределение и използване на ограниченото работно пространство в сградата на Народното събрание, завършват от пресцентъра на парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 9 години

Айде, ротата на троловете: "Строй се и преброй си!" Това е Миков, бе. Миков, който се оправдава за гафа. Дръжте се, че гафовете почват да се роят многопосочно и многоспектърно.Управляващата коалиция не се задоволява със сътвореното до този момент. Не стигат заемите, кражбите, оплакванията, манипулациите. Искат още и още.Да.Те отдавна подобриха рекорда по излагация и сега работят само за ГИНЕС. А там дали проверяват за стимуланти!:)Безмилостно жестоки са към измамниците.:)И...те губят изборите.:)

42

Анонимен

преди 9 години

Миков вместо да се обяснява следварително, показвайки липса на комуникация с половината народни представители, е могъл не да запечатва с бележки стаята, а поне да изпрати бележка за срока.Ама нали са свикнали с всичко да си правят пиар, от мерак да злепоставят опозицията преиграват и творят гаф след гаф.Така Мая и Миков, както и опорната им точка Моника Хохегер запецнаха и се подиграха на себе си.Въпреки панаирите и манипулациите, отдавна знаят, че губят изборите. Само с хвалби и мъст не става.

41

крис

преди 9 години

Що реве тиквата е човека му дал 70 квадрата кабинет да си шляка оная работа по цял ден като не е ангаже с Цветелинка и Прокопито....ама на така е свикнал постоянно да хленчи като малко дяти за....мляко.

fallback