Пламен Орешарски на отбелязването на Деня на Европа. Снимка БТА
fallback

Очевидно толерантността у нас отдавна е заминала - първи сто дни, предизборни кампании, има правила, които хората ги спазват по света. Това каза премиерът Пламен Орешарски пред журналисти по повод искания от ГЕРБ вот на недоверие към кабинета, след като участва в отбелязването на Деня на Европа и десетата годишнина от разширяването на ЕС в "Дома на Европа".

Oще по темата
По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви в парламента, че партията внася вот на недоверие към кабинета заради проблемите в енергетиката и проваления проект "Южен  поток".

Премиерът уточни, че ще коментира исканията за вота, след като се запознае с неговите мотиви.

„Южен поток не го строя аз, ако го строях аз, приемам всички упреци“, коментира Орешарски. Премиерът акцентира, че проектът не е български. Той отбеляза, че опозицията достатъчно го е била забавила, както и че са били оставени достатъчно неизгодни условия като лихва от 8 на сто. Така че по-добре е да бъдат малко по-скромни по отношение на "Южен поток", допълни той.

Важното е да се договорят добри условия за страната, а не да се бърза, заключи Орешарски.

Министър-председателят коментира и днешните празници, като ги определи като достатъчно важни и символни. Единият отбелязва мрачен период от историята, другият - началото на друг, надявам се да бъде светъл, което се отнася и за нас като страна-членка, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 10 години

Да бе. Ние забравихме,че не си министър ти.Кой?Кой?Кой?Доган ли?Този хидроинженер може всичко за добри пари.Нещо бил в депресия,след водното огледало,ама тази порция няма да иска да я подмине.Или експерти като Овчаров,че той май милиардер искал да става.А Данчо ментата и бисерчето дали имат нещо общо с това.Знаем,че добре изпипват участията си в такива сделки.Да се чуди човек как първия е допуснал този малък гаф,че да го разследват.Абе,цялата власт е тяхна, та един прокурор ли ще им се опре.:)

45

Евродепутат

преди 10 години

Никакви *** на мутреса Моника не могат да скрият очевадното, а то е , че Б.Борисов е истински Държавник и родолюбец. За разлика от него Станишев е небългарин и предател на националните ни интереси на който му плати повече. Апропо защо се писа водач на листата Станишко, защото иска да се чупи в Брюксел където с Моника си купиха къща и офис за над 3 000 000 евро откраднати пари от народа. Това е истината и нищо и никой не може да я промени.

44

Анонимен

преди 10 години

Абе знаех си аз,че нищо не строите а само събаряте.

fallback