Снимка: Булфото, архив
fallback

Към момента в Централната избирателна комисия няма сигнали за купуване на гласове, обяви в сутрешния блок на Нова телевизия говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.

"Купуването на гласове е престъпление, но е извън правомощията на ЦИК да се наложат санкции. Освен да сигнализираме до прокуратурата, няма какво друго да направим", посочи Нейкова и призова гражданите да сигнализират, ако станат свидетели на купуването на гласове.

Oще по темата

Тя посочи още, че от комисията предвиждат изготвяне на листовки и брошури със съдържанието на бюлетината и конкретните действия, които избирателят трябва да извърши. Освен това ще има и специални листовки за ученици, студенти и за хора с увреждания.

"Те ще бъдат разпратени до районните избирателни комисии, които трябва да ги разпространят до съответните райони", посочи Нейкова.

Тя отново разясни как трябва да гласуват хората на 25 май, за да бъде валиден гласът им. В лявата част на бюлетината, където се избира предпочитаната партия, коалиция или независим кандидат, се отбелязва в избраното квадратче с X или с V (чавка). За да е действителен гласът на избирателя, трябва задължително да бъде попълнена лявата част, дясната не е задължителна, уточни Камелия Нейкова.

Бюлетината става недействителна, ако е попълнена с различен знак от изброените два, когато се пише с химикал с цвят, различен от синия, и ако засегнете квадратче на съседна партия. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 9 години

Не ги купуват, съвсем безплатно си ги добавят/манипулират

12

Анонимен

преди 9 години

Гледах я тази Камелия Нейкова,ами тя хваната от гората. Две думи на кръст не можа да каже.Общи лафове и наизустени *** фрази.

11

политолог

преди 9 години

Много скоро всичките родоотстъпници Станишев, Местан, Доган , Сидеров , Пеевски ще се гърчат когато ГЕРБ се върне на власт. Това ще стане независимо, че политинженеринга готви Бареков за патерица на БСП-ДС и за заместник на Волен. На всички умни Българи вече се изясни, че само ГЕРБ ще изведе Държавата от блатото на БСП-ДПС-Атака-ДС.

fallback