Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БТА
fallback

Подкрепа за независима, единна и демократична Украйна изразиха в телефонен разговор президентът на България Росен Плевнелиев и вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън.

Двамата обсъдиха напрегнатата ситуация в източна Украйна и подчертаха, че Русия трябва да предприеме незабавни действия за намаляване на напрежението, съобщава сайтът на президентската институция.

Народът на Украйна трябва сам да реши своето бъдеще чрез провеждането на свободни и демократични избори, посочиха двамата лидери.

Вицепрезидентът Байдън потвърди категоричната ангажираност на САЩ с осигуряването на колективната сигурност на своите съюзници в НАТО и благодари за ролята на България в укрепването на трансатлантическото партньорство.

Росен Плевнелиев и Джо Байдън обсъдиха още положението в Югоизточна Европа и усилията за укрепване на основите на демократичната държава - върховенството на закона, независимостта на медиите, пазарна икономика, работещи институции.

По време на разговора президентът Росен Плевнелиев посочи и стъпките за енергийна диверсификация, които България е предприела. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

172

ПАЗАРДЖИК

преди 10 години

РОСЕНЕ ЗАЩО СЕ ВЪРЗАШ НА ТЕЗИ ЛЪЖИ НА ТЕЗИ АМЕРИКАНЦИ.РУСИЯ ГИ КАРА ДА СЕ ТРЪПНАТ РЪЦЕТЕ ОТ УКРАЙНА САМИТЕ УКРАИНЦИ ДА СЕ РАЗБЕРАТ АМЕРИКА ГИ СНАБДЯВА СЪС ПАРИ И ОРЪЖИЕ ПРАВИЯТ СЕКТОР И ГЕРМАНИЯ..ТАКИВА КАТО РОСЕН РАЗБРАЛИ ИЛИ НЕ РАЗБРАЛИ ТРЪГАВАТ СРЕЩУ РУСИЯ ПРСТАЩИНА Г-Н ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ.СЛЕД РАЗГОВОРИТЕ В ЖЕНЕВА ПРАВИЯТ СЕКТОР НАПАДНА ККП В СЛАВЯНС И УБИХА ДВАМА ЧОВЕКА

171

Анонимен

преди 10 години

"за укрепване на основите на демократичната държава - върховенството на закона, независимостта на медиите, пазарна икономика, работещи институции...." ...............моляяяя, това е някакъв цирк с клоуна *** :-)

170

Gega

преди 10 години

Циркаджия!!!!

fallback