Архив: Булфото
fallback

При пътен инцидент в Гърция вчера е загинал инж. Юри Миков, директор на Северозападно държавно предприятие, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.

Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи за инцидента, без да споменава за кого става дума. Той разказа, че преди два дни са му обяснявали за датата 19 всеки месец и за числото 45. По думите на Борисов повече информация за тези цифри може да даде човек, който е загинал в нелепа катастрофа в Гърция.

Oще по темата
"За съжаление, човекът, който имаше желание това да го сподели, вчера е загинал при автомобилна катастрофа в Солун, тир е влязъл в насрещното движение и го е убил, нищо не казвам, но се надявам следствените органи да проверят по-внимателно", разказа Борисов днес.

По думите му на 19 всеки месец хора са карани в земеделското министерство и са им давани листчета, „това е била цената - да събират по 45 хиляди лева“, но човекът, който е знаел за случващото се, е имал колебания дали да го съобщи на компетентните органи.

„Отиде в Солун за три дена да си почине, да намери сили, министърът го извика и го удари тир. Вярвам на Цацаров, но за да закараш някого при него, той трябва да отиде там и да говори конкретни неща”, коментира още Борисов.

От земеделското министерство съобщиха, че са потресени от опитите да се политизира една човешка трагедия и да се петни паметта на техния колега и приятел.

"Съзнаваме, че предизборната обстановка ще подтикне мнозина да се възползват от една или друга възможност за спечелване на политически дивидент. Убедени сме обаче, че това е недопустимо, когато става дума за загуба на човешки живот. Призоваваме всички български медии и политици да се въздържат от лъжи и манипулации с паметта на инж. Юри Миков и да проявят смирение пред скръбта на семейството му", се казва още в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 10 години

Животът в мафията е сладък,но кратък.

21

!!!

преди 10 години

ujas

20

Анонимен

преди 10 години

Наглец е Мутрата и неизлечим психопат! Вечна му памет на загиналия човек!

fallback