Снимка: БТА
fallback

Няма причина да променяме позицията си спрямо Украйна след днешните събития, обяви в Пловдив външният министър Кристиан Вигенин. Той бе категоричен, че позицията на България за случващото се е достатъчно ясна и вече е обявена.

Ще продължи работана за стабилизацията на Украйна, която според нас не е възможна без участието на Русия, посочи дипломат № 1 на България.

Oще по темата
“Разчитаме на диалог и преки разговори между Русия, Украйна и съответно САЩ и Европейския съюз”, каза още Вигенин.

Той коментира и скандала със злоупотребата с лични данни в списъците на различни партии. Вигенин смята, че и на предишни избори е възможно да е имало злоупотреби, но сега ЦИК е дала възможност всеки да провери дали името му фигурира в списъците на определени партии.

Външният министър посочи, че след създалата се ситуация надали някоя партия някога ще си позволи да злоупотребява с лични данни.

Кристиан Вигенин бе в ПУ "Паисий Хилендарски", където участва в дискусия на тема "България в Европейския съюз: мобилност и възможности за младите хора". Дискусията е част от кампанията на Дипломатическия институт "Гласувам, защото се интересувам" с цел стимулиране на участието на младите хора в изборите за ЕП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

анонимен

преди 10 години

Ами злоупотребата с лични данни си е дело на ГЕРБ, те имат опит доказан и с Костиброд !

40

муспи

преди 10 години

Забелязвам такава реакция на врага. Щом споменавам думата 'евреи' и следват минуси от цялата команда, и то независимо в какъв смисъл я споменавам, не го и четат а само служат. Дяволът сам си знае мястото.

39

Инно

преди 10 години

Ами правилно! България не трябва да пострада от мръсната игра на Русия и Американците!

fallback