Снимка: БСП

"Ще имаме повече членове от ГЕРБ в Европейския парламент. Не се притеснявайте, не ме вълнува какво говори Борисов. Той да започне да ходи най-сетне на работа в парламента, че за 9-10 месеца има едно изказване и то е процедурно", обяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който заедно с другите кандидати за евродепутати внесоха днес в ЦИК документи за регистрация на листата на Коалиция за България за предстоящия евровот.

"Всеки, който иска социална Европа, към която европейските и българските социалисти се стремим, трябва да подкрепи листата на социалистите", призова той.

Още по темата
По думите на „червения“ лидер видяното в последните 5 години - „орязване на социалните и публичните разходи и догматичната политика, която се налага от Брюксел, трябва да се промени, като се върви към нова, социална и справедлива Европа“.

"Промяната, която започнахме преди 9 месеца, която се реализира стъпка по стъпка, последователно от кабинета на Орешарски, също трябва да получи шанс да продължи, защото иначе се връщаме в едни мрачни времена на репресия, газене на бизнеса, социален геноцид, това не бива да се допуска“, допълни още Станишев, който посочи, че на тези избори залогът наистина е голям – както за бъдещето на Европа, така и за бъдещето на България.

Лидерът на БСП подчерта, че не се притеснява от евентуална промяна в листата заради преференцията на евровота. По думите му кандидатите на Коалиция за България за евродепутати работят като екип и не се състезават помежду си.

"Работим за една обща кауза - за справедлива България и за социална Европа", добави в заключение той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase