Искра Михайлова. Снимка: Булфото
fallback

Не виждам нищо нередно или "взривоопасно" в номинацията за депутат в ЕП на Делян Пеевски, заяви министърът на околната среда и водите Искра Михайлова пред bTV.

Тя подчерта, че 24 000 български граждани са го избрали за депутат в Народното събрание.

"Това значи, че те са му дали доверието си и е напълно нормално да бъде номиниран отново и за евродепутат. Едни хора протестират, други ни подкрепят. Ние чуваме и тези, които ни подкрепят", коментира екоминистърът.

Както е известно, Делян Пеевски бе издигнат като кандидат-евродепутат от няколко областни структури на ДПС - в Кърджали, Смолян, Бургас, Хасково, Кюстендил.

Искра Михайлова коментира и незакриването на незаконните сметища с липсата на действие от отговорните лица и с поставянето на икономическите въпроси над екологичните.

Тя посочи, че подобен е проблемът и със софийския завод за боклук, който според плановете е трябвало да бъде пуснат през 2013 г.

"Вече е сключен договор с изпълнителя и сроковете в него са ясни – средата на 2015 г. Проектът се финансира от Оперативна програма „Околна среда” и ако не се реализира в срок, ще загубим средствата за него", каза министърът.

Тя отново подчерта, че т. нар. "проект Карадере" е все още намерение и няма гаранции, че ще се реализира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

Анонимен

преди 10 години

До ИВАН Иване колко си неграмотен неможеш да пишеш колкото един турчин имаш правописни грешки.

83

Анонимен

преди 10 години

Да бе. Конфиденса пак се обажда не на място. Щото така е свикнал. Доган вече е разпределил порциите, но иска да даде и на новите около Бареков. Парите там се леят из ведро. Врътки преди изборите. Иренка - мама продава медиите си на НЛО, появило се само преди 2 дни. Резилът - Пеевски не интересува корумпираните властници. Те са свикнали да не обръщат внимание на нищо извън интересите си. Аругантно настъпват, че даже и към ЕС, без да им пука за общественото отрицание. За това безочие прошка няма.

82

Анонимен

преди 10 години

Взривоопасно е да ви търпим и ден повече!

fallback