Снимка: БТА
fallback

Предстоящите избори са за Европейския парламент, но те имат и национално натоварване и то е дали ГЕРБ ще се върне на власт. Това призна лидерът на БСП Сергей Станишев, който заедно с млади социалисти внесе 100 000 подписа в ЦИК за регистрация на партията за участие в евровота.

„Първа политическа сила на изборите - това ще е успех за нас, ние се борим за доверие, а не за бройки евродепутати”, обобщи Станишев очакванията на левицата за резултата от предстоящия вот.

„Ние сме инструмент за няколко неща и първото от тях е да не допуснем връщането към предишните четири години  на безобразие, беззаконие, рекет, неплащане на социални задължения, това е най-големият залог за всеки един гражданин, защото съм дълбоко убеден, мнозинството от българите не искат да се върнат Бойко Борисов, Симеон Дянков и Цветан Цветанов, за да правят предишните безобразия”, упрекна Станишев бившите управляващи.

Според него победата на социалистите на изборите ще гарантира социална Европа и достойно място на България в нея.

„Днешна Европа не е това, което повечето европейци очакват, и отговорност за това носят десните партии, които пет години доминират в европейските институции и това искаме да променим, защото липсата на справедливост, отчаянието са обхванали толкова много хора в България и в Европа и е нужна сила и политическа воля, за да се промени това”, коментира още лидерът на левицата.

Той даде заявка, че БСП ще води открита и смислена кампания и се похвали, че досега само Столетницата е представила европейска предизборна платформа.

„Никой друг няма платформа и това е толкова спешно, те нямат идеи, нямат визия за Европа, а трябва да сме наясно, че хората искат Европа, в която България да има достойно място, а не да е периферна, втора ръка страна, а ние искаме справедлива България в социална Европа. Искаме да върнем надеждата в хората, че и нашата държава може да работи по друг начин и хората да бъдат защитени и това правим с решенията на правителството и с антимонополното законодателство на парламента по отношение на банки и търговски вериги, защитаваме хората”, отбеляза Станишев.

Според него разочарованието от Европа  идва от това, че тя изключително се отдалечи от проблемите на хората, а това е заради десните партии, които са на страната на големите корпорации и интереси и не отчитат аргументите на малките страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

206

Анонимен

преди 10 години

Дон Боко Будалезе мафиот от Банкялезекапо де ла тути капиала Серго яко го затапи.........и сладко, сладко го изклати

205

Анонимен

преди 10 години

СПЕШНО ВКАРАХА БОЙКО БОРИСОВ В ПРАВИТЕЛСТВЕНА БОЛНИЦА И ГО СЛОЖИХА НА СИСТЕМИ. Лекарите са започнали да му правят изследвания. БОЙКО БОРИСОВ имал необичайно високо кръвно налягане, а първите резултати за сърцето му не са никак добри.Според лекари от правителствена болница премиерът е получил остра тахикардия. Те смятат, че Борисов е преживял най-тежко предателствата през последните дни.

204

681

преди 10 години

До СПАС Аз също!

fallback