Димитър Греков. Снимка: архив, БТА
fallback

Заплатите на служителите на дружеството „Напоителни системи" ЕАД са изплатени, съобщи министърът на земеделието Димитър Греков.
 
Това е радостна новина и признателност за тези хора, които ни изчакаха близо три месеца и не получаваха заплати, а в същото време изпълняваха задълженията си, коментира той.

Oще по темата
Според Греков предстоят реформи в дружеството. Предприятието вероятно ще бъде разделено на две, уточни той.
 
В момента се прави пълен анализ на състоянието на „Напоителни системи” и до две седмици трябва да е готов, а след това ще го представим пред Министерския съвет, обеща още той.
 
25 милиона лева са нужни не само за заплати, но и за другите дългове.
 
В края на март правителството отпусна 15 млн. лв. на декапитализираното държавно дружество "Напоителни системи", което е в системата на Министерството на земеделието и храните. Така около 1800 служители, които протестираха заради неплатени заплати, накрая ще си получат парите.
 
От тази сума 5 млн. лв. ще отидат и за дългове на дружеството към доставчици, каза земеделският министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 10 години

обещавахте пари и хляб на народа за да се домогнете до властта а дадохте само зрелища парите бяха за вас ( 500 лв увеличение на заплатите на депутатите ) дайте поне хляба на хората казвахте че асвалт не се яде е сега няма асвалт не строите пътища обяснете на избирателите ви къде са парите за да гласуват пак за вас

1

Анонимен

преди 10 години

MI TO ZA TOVA PREDPRIQTIE NESHTO NORMALNO DA BAVI ZAPLATITE MEJDU 3 I 7 MESECA....................

fallback