Мая Манолова. Снимка: БТА, архив
fallback

"Да поискаме импийчмънт на президента Росен Плевнелиев е една евентуална и възможна стъпка, но след като Конституционният съд се произнесе по жалбата, която сме подготвили против указа на президента Росен Плевнелиев, с който назначи Централната избирателна комисия". Това заяви зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова от БСП но Нова телевизия.

Oще по темата
Левицата заплаши още миналата седмица, че ще внесе жалба в КС заради указа, защото според социалистите с него държавният глава е нарушил закона и е ощетил ДПС, като е отнел едно място в комисията в ползва на ГЕРБ.
 
„Президентът ощети ДПС, като й открадна един полагащ й се член, с цел да угоди на партията, която го е излъчила за президент”, коментира Мая Манолова и допълни, че е време Росен Плевнелиев да си понесе отговорността, защото „той не е издържал поредния тест на почтеност и демократичност“.
 
„ДПС не са политическа сила, която би променила позициите си след един разговор на кафе. Това нямаше атрибутите на официална среща“, каза тя по повод срещата на лидерите на ДПС и на ГЕРБ Лютви Местан и Бойко Борисов, след която движението подкрепи зам.-председателя на ЦИК, излъчен от опозицията.

Отношенията ни с ДПС не са такива, че да търсим сметка една на друга с кого пием кафе. Всяка една от двете партии има своите приоритети, смята тя.

Според нея ГЕРБ като че ли предварително се страхуват от резултатите и целят да бойкотират изборите, за да обяснят след това защо са им ниски резултатите.
 
Бюлетините за евроизборите ще се печатат от печатницата на БНБ, както и от други печатници, които са лицензирани да печатат ценни книжа след конкурс, назначен от МС, и ще има изключително строг контрол от страна на ЦИК и на БНБ, увери още Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 10 години

Манолова, след няколко месеца се връщаш на старта си работа - хигиенистка, каквато си по образование защото ти за друго не ставаш мила!!

46

asen.stoyanov.735

преди 10 години

Няма какво да обмислят, направо да искат импийчмънт, заслужил си го е!

45

yyyy

преди 10 години

Не ,могат да простят на ПРЕЗИДЕНТА за референдума! И, лай..мета затова не спира да бълва. Ако, това е отмъщението и, падна в собствения си капан - оказа се некадърна , да се занимаваш със законите на държавата!

fallback