Меглена Кунева Снимка: Булфото, архив
fallback

Скандалите около ЦИК подхранват недоверието в обществото, като най-негативното и причиняващото разпад за българската политическа система е разрастващото се недоверие, обяви лидерът на "Движение България на гражданите" и водач на евролистата на Реформаторския блок Меглена Кунева.

По думите й, случващото се с ЦИК, промените в Изборния кодекс в последния момент, използването на идеята за гражданското участие в законодателството без реален ефект са върнали много назад доверието на хората. Кунева припомни, че исканията на реформаторите за професионална изборна администрация и за изчистване на т.нар. "мъртви души" от списъците, не са били приети от управляващите.

"Цяла Европа показва високо качество на живот и вместо управляващите да гарантират честни избори, хората виждат, че нещо се решава зад гърба им и стават свидетели за битки за партийно надмощие“ , обясни още водачът на листата на Реформаторския блок. Кунева бе категорична, че Европа е България и България е Европа и "ние нямаме право да тръгваме с нисък стар"“.

Водачът на листата на Реформаторите за евровота през май добави, че е получила мандат от Националното ръководство на „Движение България на гражданите“ за коалиционно споразумение с партиите от Реформаторския блок за общо явяване на изборите за Европейски парламент.

Кунева обеща, че като водач на листата на РБ за евровота, ще гарантира положителна кампания и че е достойно да има политически дебати, за да се информират хората за приоритетите на кандидатите.

"За мен най-важното е какво е полезно за България и то да стане важно за дневния ред на ЕС, добави Кунева и подчерта, че и за Европа са характерни българските проблеми с високата безработица, бедност и изоставане в някои сектори.

Както Dnes.bg съобщи, преди дни Реформаторският блок поиска професионална ЦИК, която експертно и правилно, а не партийно, да проведе изборите.

Според реформаторите не може кампанията за Европарламента да се свежда до въпроса за постове, а не за основния въпрос -  какво става със списъците и с „мъртвите души“ в тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 10 години

до 29. Това от снимката е и двете. А пък Десислава Атанасова от ГРОБ прилича на куче, модел МОПС.

22

канар

преди 10 години

за ПЪРВИ път в живота си няма да гласувам за сините...

21

Анонимен

преди 10 години

Противна кривоуста и нагла кукумявка.Отврат.

fallback