Парламентарният пропуск на Куюмджиев. Снимка: Нова тв
fallback

Левият депутат Явор Куюмджиев, който изгоря с акт за 200 лева заради превишена скорост, настоя че не е обиждал катаджиите, хванали го в крачка, и не ги е заплашвал с уволнение.

Dnes.bg припомня, че във вторник червеният избраник отнесе солидна глоба, след като патрулка го засне да кара колата си с 50 км над разрешената скорост. Катаджиите вчера обясниха, че при спирането му депутатът се държал грубо и арогантно и ги заплашил с уволнение.

"Не съм ги заплашвал, как ще ги уволня, и да искам, не мога да го направя", обяви социалистът пред Нова тв.

Oще по темата

Народният избраник обяви, че вече е обжалвал написания му акт и е подал жалба срещу униформените в МВР.

Актът е обжалван заради това, че нарушението му е снимано с мобилна камера, а жалбата срещу катаджиите е заради липсата им на отличителни белези по дрехите им.

"Ако съм извършил нарушение, ще си понеса глобата, но проблемът е, че са ме заснели с мобилна камера, а с решение на ВАС отпреди няколко седмици мобилните камери са нелегитимно средство за измерване на скоростта", аргументира се той.

Куюмджиев настоя, че когато са го спрели, пристигналите при него катаджии не са се легитимирали.

"Нямаха номера, значките им трябва да бъдат извадени навън, когато правят такива проверки, имат специални джобове за това", настоя депутатът.

Той поискал, а те му се легитимирали, след което Куюмджиев им заявил, че ще оспорва скоростта, заснета с мобилната им камера. Те го поканили да види клипа, но той отказал с мотива, че този вид камери вече са извън закона, "защото съдът е решил така, а не защото аз съм велик", настоя избраникът.

"После те ми написаха акт, което траеше около 40 минути", спомни си той  и отново защити версията си, че е бързал, за да се регистрира в парламента.

"Не съм видял знака за ограничение на скоростта от 50 км/ч, вероятно има такъв знак. Ако съм извършил нарушение ще си понеса наказанието и ще си платя глобата. Това че съм депутат, не означава, че не подлежа на наказание", категоричен бе той.

По думите му отношението на служителите на КАТ не винаги обаче било добро към шофьорите, затова и Явор Куюмджиев призова обществеността и политиците да подемат борба срещу изразите: "И сега какво правим?" и "Вие какво работите?", използвани често от униформените на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

ER_Dr

преди 10 години

До БОКО ОЛИГАРС"Бизнесменка" носи иронично и отчасти негативно отношение точно заради неправилното си образуване. За да е бизнесдама (пише се слято), първо трябва да е дама. Дамите обаче не крещят, че ще уволняват, дори и да им е във възможностите. Но бизнесменките го правят. А разликите между ГЕРБ и БСП касаят единствено ГЕРБ, БСП и общата им партия-майка, но не и мен.

114

ЕХХХ

преди 10 години

МНОГООО ПРОСТОТИЯ МНОГО СЪЧЕТАНО ИСЪС НЕГРАМОТНОСТ -ВЕЧЕ Е ПЛАШЕЩО

113

Анонимен

преди 10 години

Мале, мале... законотворник обжалва акт защото бил незаконен?!? Тоест работата му като такъв е плява...

fallback