Четин Казак Снимка: архив, Булфото
fallback

ДПС са склонни да подкрепят жалбата на БСП до Конституционния съд срещу указа на президента Росен Плевнелиев за назначаването на състава на ЦИК. Така според левицата той е нарушил не само Изборния кодекс, но и конституционни принцип за върховенството на закона, като даде едно място повече на ГЕРБ вместо на ДПС.

Зам.-председателят на парламента Мая Манолова от БСП обяви, че депутатите от левицата вече са готови с жалбата, но чакат позицията на ДПС и на „Атака”.

Oще по темата
„Видяхме някакъв вариант на чернова, но доколкото знам, тя трябва да се редактира окончателно и по принцип имаме нагласа да я  подкрепим, но окончателното решение предстои”, коментира Четин Казак от ДПС.

Казак, който е и председател на парламентарната комисия по правни въпроси, съобщи, че е насрочил извънредно заседание на комисията във вторник, на което да се обсъдят внесените промени от ГЕРБ в Изборния кодекс, с които се променя разпределението на квотите в ЦИК.

„По принцип промените в кодекса целят да коригират една извършена спрямо нас несправедливост и да ни върне отнетата бройка, ако има несъвършенства те могат да се коригират между първо и второ четене”, обясни той.

"Атака" също ще подкрепи жалбата на БСП до Конституционния съд.

"Вижда се, че откакто Плевнелиев е президент, приви грешка след грешка и това е поредната му грешка и показа, че е президент на ГЕРБ, а не на нацията. Това, което направи е недопустимо", обяви националистът Десислав Чуколов.

Той добави, че депутатите на "Атака" няма обаче да подкрепят предложението на ГЕРБ за промени в Изборния кодекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 10 години

... Imeto na Nazzionalnia PREDATEL Zaimov na Ulizzi, Ploshtadi, Parkove... I na Drug rubladjia-KomInternovezz N. Vapzzarov SASTO-Iassen POKAZATEL che Promana NAMA... Ot NRB v RB... ... ot 1944 god. republicanzzite vkarvaha Nasila v pssihoklinikite i pssihozatvorite STOTIZZIHILADI BALGARI i Podludiha Nazziiata, ZZertvi ssa 500-600 HILADI Balgari i MILLIONI Ossakateni... Nai-Golamoto PRESSTUPLENIE na republicata Srestu BALGARSKIA NAROD...

10

Мето

преди 10 години

Жалко че в българската политика има само смешници като Болен и Станишев,за пари правят всичко,добре Станишев ще изчезне в Брюксел,а какво ще прави Боленчо.........ще яде мазната опашка.

9

Анонимен

преди 10 години

Смях в залата,едно нескопосано джудже се изявява като Робин хут на българската политика,Волен Сидеров е превъплащението на българския преход,тъмен и не видим.Днес говори едно утре гласува за друго,без постоянство и с задкулисни договорки, но с златен пръс

fallback