Снимка: Impact Press Group
fallback

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова всички депутати да подкрепят подписката, инициирана от независимия депутат Румен Йончев, който вече се присъедини към "България без цензура", за създаването на анкетна комисия, която да разследва срещата на президента Росен Плевнелиев с ръководството на ЕVN във Виена.

"До ден-днешен българското общество не може да разбера защо и каква е причината президентът тайно да се среща с компанията, която в момента е във фокуса на общественото внимание, защото нарушава законите", коментира националистът.

Според него подобна среща е недопустима, "тя се нарича търговия с влияние, дори държавна измяна", настоя той.

Сидеров обяви, че държавният глава дължи отговори и за други негови срещи с ръководства на фирми, които имат дейност у нас.

"Аз вече поставих въпроса на какво основание той е возил в правителствения самолет шефовете на големи фирми, като Никола Траян, шеф на "Аурубис", една от най-богатите фирми, която притежава металодобивния комбинат в Пирдоп, както и шефа на "Дънди прешъс метъл", тя пък експлоатира златните находища в Челопеч и срещу 1,5 на сто концесионна такса изнася 4 тона злато, 6 тона сребро и над 20 тона други метали на година", обясни Сидеров.

Според него по този начин държавният глава влиза в нерегламентирани контакти и те получават подкрепа на високо държавно ниво, което пък ги прави още по-самоуверени.

"Плевнелиев е длъжен да отговори на обществото в една анкетна комисия", обобщи Волен Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Ниа

преди 10 години

Смятам,че няма две мнения около въпроса за некомпетентността,гафовете и далаверите на "президента" ни. Така че вместо за пореден път да говорите против Волен,както са ви платили,се замислете къде е истината и единствен кой я казва.

43

пеле

преди 10 години

Президента гаф след гаф прави,не му ли писна вече да се излага пред хората?

42

Флорес

преди 10 години

Довиждане Плевнелиев,достатъчно изложи нас и страната ни!

fallback