Напусналите БАСТА. Снимка: barekov.com

Трима членове на БАСТА - Константин Хаджигаев, Иван Петров и Павел Димитров, както и Ангел Даскалов, който преди дни напусна ГЕРБ, стават членове на "България без цензура".

"Тези хора направиха своя личен, идеен и политически избор. Тези хора от днес, заедно с хората, които стоят и ги подкрепят, стават членове на партия "България без цензура". Това са хората, които са донасяли най-много гласове и успех на своята предишна партия. Те ще бъдат част от нашите предизборни щабове от името на "България без цензура", каза Николай Бареков.

Той сподели, че познава четиримата повече от 10 години и знае какво са направили те за демокрацията в България.

"Идеята в БАСТА беше да бъдем алтернативна на ГЕРБ, на лошите практика, които се случиха там. Останахме верни на тази кауза до преди няколко дни. Оказа се, че БАСТА е патерица на ГЕРБ и Бойко Борисов. Шест месеца след учредяването на БАСТА нищо не се случва в нея. Никой не желае да се коалира, да си партнира и да си сътрудничим. Те ни наричат гербаджиии. Явно това е поредният задкулисен проект на ГЕРБ. Ето защо ние решихме да се разделим с БАСТА", коментира на свой ред Павел Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase