Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини управляващите, че с временни комисии в парламента се опитват да отклонят общественото внимание.

„Най-малко ме интересуват тези комисии. Опитите им да отклоняват вниманието, че тютюнът не се изкупува, куп неща стават днес в държавата, а те всеки ден да се занимават не с Христо Бисеров, а с това кой е идвал или не вкъщи, най-малко ще им вляза в тона. Има достатъчно ясни снимки кой с кого се е срещал, какво е правел, при протестите знаете пред кои офиси, пред коя къща стояха тези хора”, коментира той, след като по-рано днес Бисер Миланов-Петното потвърди, че е имал среща с него в Банкя пред парламентарната анкетна комисия, която проучва всички факти и обстоятелства, свързани с твърденията за кореспонденция и разговор между двамата.

"Решил съм да бъда толерантен, спокоен, мил, любезен, не ме вкарвайте в тази тема", добави Борисов.

В същото време председателят на комисията Сияна Фудулова от БСП обяви, че Бисер Петното е казал, че протестите срещу правителството от миналата годината са платени и то от политически сили, които не са на власт, в това число и от ГЕРБ.

Като посредник в това е участвал Пламен Нунев, депутат от ГЕРБ, добави тя. Освен това комисията ще поиска да изслуша и шефа на НСО - който и да е той в момента, добави социалистът Антон Кутев.

Причината за това е обстоятелството, че гардовете на службата, които са били извикани днес от комисията, са заявили, че не си спомнят нищо за срещата, за която твърди Петното.

Според Кутев това поставя под въпрос подготвеността на служителите на службата да пазят държавните мъже.

Ако и шефът на НСО не успее да даде обяснение и да отговаря за действията на подчинените си, това би означавало, че поведението им се диктува от някой друг, а „може би и от Бойко Борисов”, смята Кутев.

От ГЕРБ пък поискаха да разберат кой е довел подсъдимо лице с белезници с сградата на парламента, за да иска доноси и клевети по нечий адрес.

„Това лице е доведено в парламента с белезници. Задавам въпроса кой доведе това лице и нормално ли е подсъдимо лице Бисер Миланов-Петното да дава информации във вариант, в който вероятно инкриминираното лице трябва да излъже кой е давал данните и аргументите това лице да вади тези доноси в комисията”, заяви Снежана Дукова от опозицията.

От началото на лятото на миналата година Бисер Миланов-Петното се издирва от българската прокуратура и полиция по конкретни досъдебно производства, а през това време той участва в обществени съвети по обсъждане на различни теми от страната, включително и в присъствието на премиера Пламен Орешарски в сградата на Министерски съвет, упрекна пък Веселин Вучков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase