Пиха кафе и се разбраха. Снимка: БТА
fallback

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов упрекна БСП, че иска да постигне служебна победа на предстоящите евроизбори с Изборния кодекс, който беше приет преди месец и се оказа, че с него квотното разпределение в ЦИК не отразява реалната ситуацията на представителството в парламента.
 
Според него с идеята си броят на членовете на комисията да стане 20 лидерът на ДПС Лютви Местан просто е опитал да отстрани една несправедливост.

„Но в случая най-голямата жертва на глупостта на Мая Манолова и нейния изборен закон е ГЕРБ, защото като първа политическа сила, с толкова разлика пред БСП,  колкото ДПС пред „Атака”, няма нито председател, нито заместник-председател, нито секретар”, оплака се той.

Oще по темата
„Мая Манолова в разрез с всички разбирания за един закон, че той трябва да е за дълги години, направи закон само за тези евроизбори. Ако са три партии в НС, този закон не важи, ако са 5 партии, пак не важи, той е направен така, че БСП, ДПС и „Атака” да управляват ЦИК. От 19 членове ГЕРБ има 6, без нито един в ръководството, а няма нищо по нормално първата политическа сила да е председателстваща ЦИК”, заяви още лидерът на опозицията.
 
„Местан просто иска да поправи една несправедливост, но прилагайки я за неговата партия, тя се отнася и за нас”, добави той.
 
Според него за разлика от други политици Лютви Местан е политик, който знае, че изборите се наблюдават от Брюксел.

„Към момента с този кодекс и с тази комисия на всички е ясно,че няма да има честни избори”, категоричен беше Борисов.
 
Той се надява, че социалистите утре ще подкрепят кандидатурата на ГЕРБ за зам.-председател на ЦИК, но с уговорката, че само заместник е огромен компромис от ГЕРБ.
 
Няма пропукване между ДПС и БСП, те са си едно цяло, но наближават избори и ако Местан не направи тази крачка, която направи, също ще влезе в кюпа да бъде упрекван, коментира още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

ZZARSTVO BALGARIA i

преди 10 години

ZZARSTVO BALGARIA i TARNOVSKATA KONSTITUZZIA...

64

SouthEast

преди 10 години

Шок и ужас. ***, въпреки "себеотрицанието", "катарзиса", подлостите и машинациите са ПРЕДАДЕНИ.Сергей, ти превърна един горд и достоен народ в рая, нооооето, че има пред кого турците да се наведат.

63

Анонимен

преди 10 години

Gadnata mutra pak mu sarbame poparata sega EVN glasi da sadi Balgariq za 1 milqrd evro davie 4estito na vsi4ki balgari MUTRITE za poreden pat zakopaha BG

fallback