Сидеров пред симпатизантите си. Снимка: БТА
fallback

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров разкритикува пред журналисти докладите на Националната разузнавателна служба и на службата "Военна информация" във връзка с кризата в Украйна, след като напусна КСНС, присъединявайки се към митинга на партията му, който продължава пред президентството.

"Двата доклада са изключително неудовлетворителни. Те не посочват кой всъщност извърши преврата в Киев“, заяви националистът и ги определи като изключително казионни, тенденциозни и "все едно написани в американското посолство".

По думите му те съдържат констатации, като се посочвало, че за България няма пряка военна или друга заплаха. В същото време Русия се анализира като враждебна страна, каза Сидеров и добави, че това е изключително непрофесионално и едно разузнаване не би трябвало да си позволява да анализира важен партньор на България като Русия като враждебна държава, а това присъствало и в двата доклада.

Oще по темата
Той определи проекта на становище, който бил предложен на заседанието нта КСНС от екипа на президента, като "категорично неприемлив".

По думите на Сидеров в становището се говори за военна агресия на Русия в Украйна. "Абсолютно невярно и изключително идиотско твърдение", категоричен бе той.

По думите му в точките на становището имало и такава: "Министерският съвет да предприеме мерки за прилагане на наложените санкции срещу Руската федерация". Тук, освен отричане на референдума, има и потвърждаване на санкциите - нещо, което за мен е категорично неприемливо", допълни лидерът на "Атака".

Според него рисковете за България не са обсъдени пълноценно и професионално в дискусиите.

Сидеров видял в цялата обстановка на КСНС "тревожна атмосфера на васално поведение спрямо американското посолство".

Лидерът на "Атака" прогнозира възможни "глупави и неразумни постъпки", които ще ни скарат с един мощен партньор в лицето на Русия, от когото България зависи енергийно и като икономически обмен.

Според него стремежът на българското държавно ръководство да угоди на една антируска и проамериканска политика е изключително вреден и ще ни вкара в голям капан.

"Оттам нататък прогнозирам много силно народно движение в България за сваляне на това управление, за подмяна на целия политически елит, който, за съжаление, просто вече се е предал на т. нар. евроатлантически промасонски талмудически кръгове", заяви Волен Сидеров.

На въпрос дали дава знак, че "Атака" може да заеме една много по-критична позиция към правителството, той отговори утвърдително и добави, че могат да заемат всякаква позиция.

Отвън пред симпатизантите си Сидеров обяви, че на КСНС не е чул ясна позиция на премиера Пламен Орешарски дали би наложил вето на евентуални санкции на ЕС към Русия.

"Той се колебае, може би няма да наложи вето. Ако направи това и за него ще трябва да кажем: "Оставка", коментира лидерът на "Атака".

По думите му две трети от българите са против такива санкции. Скарването на България с Русия винаги е било пагубно за страната ни, отбеляза той.

"Атака" иска българската политика да се прави суверенно и независимо", посочи Сидеров.

Според него българският политически елит е "заразен" от бацил, който се нарича "евроатлантическа лъжа". По думите му Европа няма да е същата и сега битката била не между лявото и дясното, а между глобализъм и антиглобализъм.

Волен Сидеров бе категоричен, че партии като "Атака" не трябва да се определят като крайни и националистически, а като партии в защита на християнските ценности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

281

Ниа

преди 10 години

Как може този доклад да пише,че за България нямало опасност. Споменахте ли кой е инвеститор номер 1 у нас. Аз ще ви кажа- Русия. Изчислено е,че ще загубим около 14 млрд. при разваляне на българо-руските отношения. Явно за нашата богата държава не е проблем да обърнем гръб на тези пари. Същите тези,за които не е проблем,казваха как нямало пари за по-високи пенсии,а са готови с лека ръка да позволят да изгубим такава голяма сума. Страшни,*** са това!

280

националист

преди 10 години

Aтака единствено мисли за българските интереси само те имат адекватна позиция заради, което ще си спечелят много нови симпатизанти! Както виждаме НФСБ-ета, ВМРО-та България без цензура, никой от пишещите се пишман патриоти не изрази ясна позиция по случая в Крим! Винкела примерно потдържа мнението на Плевнята, но иначе се пише, че бил националист!

279

Злопаметна

преди 10 години

На тоа пак не му действат хапове и трябва да ги сменя с по-силни. Национален предател, с турците - турчин, с руснаците - руснак, зависи кой плаща в момента.

fallback