Архив: Булфото
fallback

Частични избори за кмет на кметство се провеждат на няколко места в страната. За кмет ще гласуват в кметство Снежина, област Варна, кметство Овчарци, Кюстендилско, кметство Богданов дол, област Перник, в благоевградското кметство Изгрев и хасковското кметство Сталево.

Нормално е започнал изборният ден в село Богданов дол, съобщиха от ОИК. Във вота могат да вземат участие 419 гласоподаватели. От тях 396 са постоянни жители на населеното място, 23 ще гласуват по настоящ адрес. Четирима претенденти се борят днес за кметския стол.

Избраник на БСП е 30-годишната Николета Максимова, която е единствената жена сред кандидатите. Бившият директор на пернишката мина Петър Теофилов, който се явява като независим, е подкрепен от АБВ, "България без цензура" СДС, "Атака" и "Патриотично обединение за Перник". ГЕРБ се спря на най-младия кандидат Васко Методиев.

Бившият кмет на селото Божидар Евстатиев получи подкрепа от местната коалиция "Дясна алтернатива за България-да за България", обединяваща Гергьовден и Съюза на свободните демократи. По данни на ОИК хората отрано са започнали да идват до урните, за да упражнят правото си на глас. В Богданов дол се проведат частични избори за кмет, защото досегашният кмет Кирил Кирилов бе назначен за заместник-областен управител.

Нормално е започнало гласуването за кмет на кметство Изгрев, Благоевградска община и до момента няма сигнали за някакви нарушения. Това съобщи на БТА заместник-председателят на Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Благоевград Йордан Симонски. След отварянето на единствената избирателна секция в 7.00 до 9.30 часа са гласували 68 от 504-те избиратели в селото, уточни той.

Четирима са регистрираните кандидати, които се състезават в частичните избори там. Това са Мария Деянска, издигната от ПП "Национално движение за стабилност и възход", Гроздан Безински, издигнат от ПП "Движение Гергьовден", Йордан Китанов - независим, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, и Валентин Георгиев, издигнат от ПП "ГЕРБ".

26 души са гласували към 8.00 часа за кмет на село Снежина, Варненска област, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Провадия. Четирима кандидати се борят за кметския пост на частичните местни избори там. Свои кандидати са издигнали ДПС - Ахмед Идриз, ГЕРБ - Михаил  Митков, БСП - Ивалин Иванов и БЗНС - Бранимир Стоянов. В селото ще бъде разкрита една секционна избирателна комисия. По избирателен списък право на глас в селото имат 465 души. До частичния вот се стигна след кончината на тогавашния кмет на селото Христо Радоев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback