Снимка: Булфото, архив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нарече "дезертьор" председателя на БСП Сергей Станишев, след като стана ясно, че той ще се кандидатира за евродепутат.

„Лидерът на мандатоносителя, вместо да е премиер и да носи политическата отоговорност, да дезертива в Брюксел и да се прави на евродепутат е неприемливо, каза Борисов в Плевен, цитиран от БТА.

Според него, това, че Станишев ще се кандидатира за евродепутат "подсказва, че някъде септември - октомври ще дезертират и от управлението".

Още по темата

В отговор на друг въпрос Борисов заяви, че "АБВ е сериозна работа и от тях съм притеснен". Първанов е голям играч и с Калфин и Румен Петков отстрани, действително от тях може някога да загубим, но надявам се, че няма, добави той. Първанов е много коварен противник, той е готов да мине през всеки и затова като стане въпрос за тях, заставам нащрек и знам, че там битката ще е тежка, добави Борисов.

Попитан за случая "Лясковец" бившият министър-председател отговори, че никога не е нападал МВР, но според него главният секретар е отговорен пряко и трябва да подаде оставка, "а не да доказва, че друг му е виновен през 2010 г."

Неясната позиция на правителството - това, че се колебае и не са активни, ще ни постави в ситуация България да понесе най-големите щети от ситуацията с Украйна, упрекна още той.

Според него правителството ни трябва твърдо да подкрепи евроатлантическата позиция и в същото време да се договори за компенсации, ако има България щети, особено в Черноморския туризъм. Ние сме пряко засегнати в тази криза и в момента търпим огромни загуби, каза Борисов. Той изрази надежда, че "след като си подрънкат малко оръжие" ще се намери изход от кризата.

Борисов посочи, че от ГЕРБ категорично няма да признаят резултатите от референдума в Крим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase