Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев смята, че нацията не е разделена по всички въпроси, а това се прави изкуствено.

Плевнелиев, който по-рано днес направи обръщение в пленарна зала, каза, че е призовал „контракултурата да остане в 2013 година“.

Видяхме контраавтобуси, контрапротестиращите, контрастудентите. Очакваше се дори, че ще има контраподписка и контрареферендум, извинете но това вече наистина е крайно недемократично, каза още президентът.

Още по темата
Той попита риторично, за какво се иска имунитетът му. Както Dnes.bg писа, по-рано днес депутатите от „Атака“ издигнаха по време на изказването на Плевнелиев плакати с надписи "Ние свалихме имунитета, ти - кога?"

За какво се иска моят имунитет, за това, че спазвам Конституцията, коментира държавният глава.

Плевнелиев посочи, че референдумът сам по себе си е акт на обединение. Референдум ще има, убеден е президентът, според когото въпросът е той да бъде проведен заедно с евроизборите, за да бъде оптимизиран ограниченият ресурс на държавата.

Президентът беше категоричен, че трябва политиците да работят за това колкото се може повече хора да гласуват на евроизборите на 25 май.

Вярвам, че провеждането на референдум заедно с европейски избори ще доведе до повишаване на избирателната активност, коментира Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase